Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kars'ta

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kars'a geldi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kars'ta
Kars'a gelen Beşir Atalay'ı havaalanında; Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, vali yardımcıları, kaymakamlar ve partililer karşıladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kendisini karşılayan ve çiçek takdim eden yöresel kıyafetli öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Havaalanından vali konağına geçen Atalay, burada valilik anı defterini imzalayıp, gazetecilere Kars ziyaretiyle ilgili bilgiler verdi. Beşir Atalay, Kars’ta belediye ziyaretinden sonra bir otelde kanaat önderleriyle toplantı yapacağını ve Pazar sabahı kahvaltıda STK'larla toplantı yapıp, ardından basına açıklama yapacağını söyledi.

Atalay, "Böyle güzel bir kış gününde Kars ilinde olmak benim için çok güzel. Kendi bölgem burası. Erzurum’da 10 yılı aşkın süre üniversitede hocalık yaptım. O zamanlar biz Erzurum ile Kars’a arabamızla gelmekte zorluk çekerdik. İnşallah burada iki gün programımız olacak. Akşam bir grup kanaat önderiyle görüşeceğiz. Yarın Kars'ın ve ilçelerinin ileri gelen bütün sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltımız olacak. Benim bu ziyaretlerimde; genelde bir kısmını Başbakanımızla yapıyoruz, bir kısmını kendim yürütüyorum" ifadelerini kullandı.

Valilikte, Vali Eyüp Tepe’den brifing alan Atalay, daha sonra buradan belediye başkanlığına geçti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, akşam AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek, ardından da bir otelde kanaat önderleriyle toplantı yapacak. Toplantının, basına kapalı olduğu kaydedildi .
Kaynak: İHA