AK Parti'den 'Hizmet Mesaisi Başlıyor' Mesajı

AK Parti saflarına katılmasını değerlendiren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Bundan sonraki süreçte bu birlikteliğin sinerjisini tüm Yalova halkı yaşayacak" dedi.

AK Parti'den 'Hizmet Mesaisi Başlıyor' Mesajı
Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısı ile Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın Ak Parti'ye katılması bir kez daha kamuoyu ile paylaşıldı. Toplantıya Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Ak parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın yanı sıra partililer de katıldı.

Toplantıda ilk sözü Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan aldı. Ak Parti'nin halkın ihtiyaçlarından doğduğuna dikkat çeken Pehlivan, "Artık halk demokrasiden çözüm bekliyor. Tabii bunu çekemeyenler de var. Kimse bu süreci kesintiye uğratamayacak. Bu partinin kapıları kimseye kapalı değil. Ak Parti kurulduğu günden beri kimseye sırtını dönmedi dönmeyecek de. Tüm Ak Partililer bu yola nefsini toprağa gömerek çıkan insanlardır. Bugün Yalova Belediye Başkanımız Yakup Koçal'ın da partimize katılımını ilimizde resmi olarak ilk kez açıklıyoruz. Ancak şu bilinmeli ki Koçal'ın Ak partiye ilgisi 2002 yılından beri vardır. O yıllarda da Başbakanımızla bir görüşmesi olmuştu. Ama o günden bu güne kadar gönüllerimiz hep birdi. Bugün ise aynı çatı altında buluştuk. Hem de il yönetimi ve merkez ilçe yönetiminin oy birliği ile Koçal partimize katıldı.

Bugünden sonra Büyük Yalova hayalimizi ve vizyonumuzu Yalova Belediye Başkanımız Yakup Koçal'la birlikte hayata geçireceğiz. Buradan şunu da söylemek istiyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti Yalova Belediye Başkanlığını % 70'lik bir oy oranı ile kazanacak. Yine bununla kalmayarak Yalova'da ki 14 belediyeyi de Ak Parti alacak. Biz her yerdeki insanların Ak Parti'nin hizmet şemsiyesine ihtiyaç duyduklarına inanıyoruz" dedi.

Pehlivan'ın ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise siyasete merkez sağda başladığını dile getirerek, "Bir insanın siyasi bir partiye girmesinin altında 2 neden yatar. İlki siyasi görüştür. Ben Anavatan Partisi'nde siyasete başladım. Ardından Demokrat Parti süreci geldi ve bugün ise Ak Parti saflarındayım. Ben hep merkez sağda siyaset yaptım. Yani çizgimi hiç değiştirmedim. Yine ben yerelde siyaset yapıyorum. Yerelde siyasetin esası hizmettir. Bu anlamda da bakınca Ak Parti'ye geçmek en akılcı yaklaşımdı. Zira merkezi hükümetle entegre olamamış bir yerel yönetimde hizmet mutlaka kesintili veriliyor. Bundan sonraki süreçte bu birlikteliğin sinerjisini tüm Yalova halkı yaşayacak. Benim Ak Parti'ye katılmam hizmet odaklıdır. İlimizde Arboretum arazisindeki turizm yatırımından, Bağlarbaşı Mahallemizde ki Kentsel Dönüşüm Projesine kadar bir çok önemli ve hayati proje kalan 1 yıllık görev süresi içerisinde hayata geçirilecektir" diye konuştu.

Koçal, "Ben Muharrem İnce'nin sülalesini tanırım. Kendisini severim. Onun başarısı beni mutlu eder. Herkes biliyor ki Muharrem İnce'nin hayali CHP'ye genel başkan olmaktır. Yani bu başbakan adayı olmak demektir. Ülkeyi yönetmeye aday olmak demektir. Ancak İnce'nin bir yönetim tecrübesi yok. Ben önce bir belediyecilik yönetimi tecrübesi alsın sonra ülkeyi yönetsin diye bu sözleri söyledim. Yoksa hemen genel başkanlık ya da başbakanlık hayalleri kurarsa bu halkı tedirgin eder" diye konuştu.

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da konuşmasında önceliği hizmete verecekleri vurgusunu yaparak, "Bundan sonra dünü geride bırakacak ve kalan 1 yıllık süre içerisinde bu geçişin farkını Yalova halkına göstereceğiz. Şehrin bütünlüğü ve geleceği için biz gerekirse muhalefetle bile iş birliği yaparız. Bundan sonra ki tüm enerjimizi halka hizmete ayıracağız. Yalova'da hayata geçmesi gereken önemli projeler var. Hep birlikte bu projeleri hayata geçireceğiz. Bizim seçim kaygımız yok. Bizim hizmet kaygımız var. Bende Yalova'nın projelerinin Ankara'dan nasibini alabilmesi için var gücümle çaba harcayacağım" diye konuştu.

Toplantıda bir gazetecinin Çiftlikköy İlçesi Belediye Başkanı Metin Dağ'ın da Ak Parti saflarına katılmasının mümkün olup olmayacağını sorması üzerine İl Başkanı Mustafa Pehlivan, "Şu anda gündemimizde Metin Dağ yok. Ancak siyaset uzun soluklu bir iş. İleride ne olur bilinmez. Bizim kapımız herkese olduğu gibi Metin Dağ'a da açık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA