Yaşlılardan Vali Coş’a Ziyaret

‘Yaşlılar Haftası’ etkinlikleri kapsamında Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti.

Yaşlılardan Vali Coş’a Ziyaret
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, yaşlılar Vali Coş’la bir süre sohbet etti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Coş, yaşlıların toplumun en önemli kesimi olduğunu söyledi.

Coş, Yaşlıları Haftası'nın toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla kutlandığına dikkat çekerek, “Bütün gençlerimize, yarının yaşlılarına tavsiyemiz şu; yarın yaşlı olduklarında nasıl bir muameleyi arzu ediyorlarsa, bugün yaşlılarımıza aynı şekilde davranın. Eğer sevgi istiyorlarsa, saygı bekleyeceklerse bugün aynı sevgi ve saygıyı yaşlılarımıza karşı göstermemiz lazım” dedi.

Türk kültüründe yaşlılarımıza hürmet etmenin ve onlara gerekli saygıyı göstermenin esas olduğunu belirten Vali Coş, “Bu nedenle toplumumuz bakıldığı zaman, bir çok Avrupa toplumuna göre yaşlılara olan ilgisi, saygısı yönünden örnek toplumlardandır. Ama bu yeterli değildir. Modernleşmenin getirdiği bir takım sorunların günlük hayatın getirdiği problemler nedeniyle yaşlılarımıza arzu ettiğimiz ölçüde değer veremediğimizi zaman ayıramadığımızı görüyoruz. Bu hafta vesilesiyle bireylerin kendilerini sorgulamaları, aile fertlerindeki yaşlılardan başlayarak yakın çevreden daha geniş çevreye doğru göz atıp, yaşlılarla olan ilişkilerimizin daha sıcak hale gelmesi için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Huzurevinde kalan Lütfiye Görgün ise “Evlatlarımız da bize değer veriyor. Biz devlet görevlilerinden daha fazla yakınlık görüyoruz. Ben 72 yaşındayım ve 6 senedir huzurevinde kalıyorum. Hayatımın en güzel günlerini orada yaşıyorum. Başta siz olmak üzere bütün müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş, yaşlılara gül verdi .
Kaynak: İHA