Vali Toprak Açıklaması

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ''Bizim tarafımızdan idare yani devletimizin organları olarak, Nevruz'un iyi geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımız ve düzenleme komitesinin de bu tedbirlere uyarak bu coşkuyu ve güzelliği bayram tadında geçirmesini diliyorum'' dedi.

Vali Toprak, Çınar ilçesinde Kadın Destek Merkezi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törene katıldı.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, ilçede daha önce özellikle kız çocuklarının eğitilmesi konusunda eksiklik olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili kurumların çalışmalarıyla şu anda Çınar'ın diğer ilçelerin seviyesine geldiğini söyledi.

Merkezin açılışını yapan Toprak, kursiyerlerle sohbet etti. Bazı kursiyerler, ailelerin erkek çocuklarını daha çok önemsediklerini, bu nedenle kız çocuklarını okutmadıklarını belirterek, Vali Toprak'tan kütüphane talep etti. Toprak da kız çocuklarının eğitime kazandırılması için yoğun çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Merkezi gezen Toprak, eşi Selime Toprak için takı satın aldı.

-Nevruz kutlaması

Toprak, açılışın ardından gazetecilerin sorusu üzerine, 21 Mart'ta Diyarbakır'da büyük bir Nevruz kutlaması planlandığını ifade ederek, Nevruz'un bayram tadında geçmesini istediklerini belirtti.

Kutlamalarla ilgili hazırlıkların devam ettiğini bildiren Toprak, kutlamalarda bir problem yaşanmaması için her türlü tedbirleri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini anlattı.

Toprak, güvenlik tedbirleri konusunda herhangi bir eksikliğin olmadığını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizim açımızdan bir problem bulunmamaktadır. Bu konuda hem düzenleme komitesine hem de vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz; huzur ve güven tesis edildi. Önemli bir süreç başlatıldı. Bir şeyi başlatmak kadar onu sahiplenmek de çok önemlidir. Vatandaşlarımız bu güzellikleri istiyor, bekliyor, bunlara sahip çıkıyor. Daha güzel bir Türkiye ve Diyarbakır görünüyor. Diyarbakırlı hemşehrilerimin Nevruz bayramını tebrik ediyorum. Bizim tarafımızdan idare yani devletimizin organları olarak Nevruz'un iyi geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlarımız ve düzenleme komitesinin de bu tedbirlere uyarak bu coşkuyu ve güzelliği bayram tadında geçirmesini diliyorum. İnşallah hem kutlama komiteleri hem bizler yani görevli arkadaşlar olarak iyi bir uyum içerisinde bayramı, bayram tadında kutlanmasını ve güzel sonuçlanmasını hep birlikte coşkusunu yaşamış oluruz.''

Muhabir: Nurten Aslan - Cihan Eser

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA