Şanlıurfa’da Nevruz Kutlamaları

Şanlıurfa’da, Nevruz kutlamaları başladı.

Şanlıurfa’da Nevruz Kutlamaları
Finali 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılacak olan kutlamalar, bugün Şanlıurfa’da yapıldı. Kutlamalara; Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak ile terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.

Gülten Kışanak ve Mehmet Öcalan’ın yanı sıra Nevruz kutlamalarına, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Teşkilatı ile Ceylanpınar, Siverek, Viranşehir, Hilvan, Halfeti, Birecik ilçe teşkilatları ve belediye başkanları katıldı.

ŞUTİM’de sabah saatlerinde başlayan kutlamalarda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, alana giren tüm vatandaşların üstleri arandı. Binlerce kişinin katıldığı Nevruz kutlamalarında sahneye önce, Kürt Grup Koma Çiya çıktı

Grup Çiya’nın ardından sahneye çıkan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, halkı Kürtçe selamladıktan sonra, “25 gün önce İmralı’ya gittim. Size İmralı’dan selam getirdim” dedi.

Konuşmasını Kürtçe sürdüren kardeş Öcalan, herkesin barış sürecine destek vermesi gerektiğini belirterek, “Herkes demokratik ve siyasi mücadeleye gelmelidir. Kimse kaçmasın. Bu taze bir süreçtir, herkes bu sürece destek versin” diye konuştu.

Daha sonra Şanlıurfa’daki Nevruz kutlamalarını değerlendiren Mehmet Öcalan, katılımın az olmasından yakındı. Öcalan, “Şanlıurfa büyük bir şehir. Buraya binlerce insan katılmış ancak bu sayı Şanlıurfa için çok az bir sayı. Buraya 1 milyon insanın gelmesi gerekirdi. Buradaki kutlamaların Diyarbakır’ı aratmaması gerekirdi” ifadelerini kullandı.

Mehmet Öcalan’ın ardından sahneye gelen Milletvekili İbrahim Binici, Kürtçe konuşarak halkın Nevruz Bayramı’nı kutladı .
Kaynak: İHA