Refaiddin Şahin, Terme'de Toprağa Verildi

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski bakanlardan Refaiddin Şahin için memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde önce binasını yaptırdığı Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tören düzenlendi.

Refaiddin Şahin, Terme'de Toprağa Verildi
Törenin ardından Yalı mevkiinde bulunan evine götürülen Şahin'in naaşına aile dost ve akrabalarından helallik istendi. Şahin’in cenaze namazı öğle namazına müteakip Ünye Merkez Büyük Cami’de kılındı. Cenaze namazının ardından Samsun ili Terme ilçesinde bulunan Kuşça köyünde toprağa verildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Refaiddin Şahin için düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Özel hayatında kişiliğiyle ortaya koymuş olduğu profil, yaptığı hizmetler, insanlarla olan ilişkilerindeki samimiyet ve dostlarıyla ilişkileri, dolayısıyla hem Ünyeliler hem Ordulular için Türkiye’nin her yerinde kendisini tanıyanlar için saygıyla anılacak bir isim olarak dünyadan ayrılıyor. Elinden tuttuğu yardım ettiği desteklediği insanlar da onun eserleri olarak görülebilir. Allah mekânını cennet eylesin.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise, Ülkemize sunduğu sonsuz hizmetlerden dolayı kendisine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun inşallah.” dedi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Erkan Birben, “Bu fakültenin kurulmasında çok büyük emeği geçti ki emeği çabaları kurulduğu günden bugüne kadar hiç çabası kesilmedi. Allah mekânını cennet etsin.” şeklinde konuşurken gözyaşlarına hâkim olamadı. Merhum Refaiddin Şahin’in açılışına katkıda bulunduğu Batum’daki Refaiddin Şahin Türk ve Dostluk Koleji öğretmen öğrencileri ve yine Batum Milli Eğitim Bakanı ve bakanlıklardaki katılım cenazede ayrıca dikkatleri çekti. Batum’da ismini taşıdığı Refaiddin Şahin Türk Koleji’nin büyük emektarı olduğunu söyleyen Batum Milli Eğitim Bakanlık ve yetkilileri merhum Şahin için dua ve niyazda bulunup Allah'tan rahmet diledi.Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Refaiddin Şahin’in cenaze namazına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Eyüp Fatsa, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, çok sayıda belde ve belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve birçok sayıda vatandaş katıldı.