Ortaca’da “el Ele Projesi”nin Protokolü İmzalandı

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Haludan-Ferudun Tıınaztepe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile bir otel arasında hazırlanan “Sektörle El Ele Projesi”nde imzalar atıldı.

Ortaca’da “el Ele Projesi”nin Protokolü İmzalandı
Sektörle El Ele Projesi imza törenine; Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İlçe Milli Eğtim Müdürü Abdülkadir Şahin, Magic Life Genel Müdürü Turcan Uysal ve okul müdürleri ile birçok veli katıldı.

Magic Life Serıgerme Otelin bütün departman müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen törene öğrenci ve velilerinin de yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler otel ve sektörle ilgili merak ettikleri herşeyi direk ilgili personele sorma imkanını da buldu.

Sektörle El Ele projesi kapsamında imzalanan protokoldeki amaçlarını açıklayan Okul Müdürü Küçükünal; Konaklama ve Seyehat Alanında eğitim gören 38 öğrencinin haftada iki gün otelde uygulama yapmasını amaçlıyor. Küçükünal, bu proje ile amaçlarının öğrencilerinin otel ortamına staj öncesi alışmaları ve tüm departmanlarda uygulama yaparak, staja ve mezuniyet sonrası sektöre hazır olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Fiziki olarak bu yıl okullarına 150 bin TL yatırım yaptıklarını kaydeden Küçükünal; artık alt yapısı hazır bir okul olduklarını ve sektörle işbirliğine giderek öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Konaklama Seyahat alanında 3 adet atölye oluşturduklarını ancak okulun uygulama oteli olmaması sebebiyle öğrencilerinin eğitimde eksik kaldıklarını bu sorunuda Magic Life otel ile işbirliği ile hazırladıkları proje ile ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Projenin 6 hafta süreli olacağını bildiren Küçükünal; “Bu 6 hafta içerisinde öğrencilerinin yerinde yaparak, yaşayarak otelin bütün departman müdürlerinin ve okul Konaklama Seyahat Alan Şefi İsmail Paksoy’ un gözetiminde birebir eğitim alacaklardır. Bunun bir başlangıç olduğunu; önümüzdeki eğitim öğretim yılında yılın tamamını ve okulun mevcut Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ve Konaklama Seyahat Alanlarını kapsayarak daha da geniş bir projeye hazırlık yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA