Ortaca Chp Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

CHP Ortaca İlçe Teşkilatı, Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünde vatandaşlara buğday çorbası, üzüm hoşafı ve lokma dağıttı.

Ortaca Chp Çanakkale Şehitlerini Unutmadı
Yapılan etkinliğe; Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya,Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Ortaca CHP İlçe Başkanı Mehmet Serkaya, yaptığı açıklamada, "Aziz Türk Milletinin asil evlatları, 98 yıl önce 7’den 70’e gözünü kırpmadan canını, kanını, malını feda edip, Türk Milletinin kurtuluş ışığı olan ve tarihi yeniden yazan Çanakkale Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onların zor koşullarda zor bulabildiği üzüm hoşafı ile buğday çorbasını tüketerek, Hem kendimiz hemde çocuklarımızla aynı duyguları yaşamak ve yaşatmak istedik. Bu vesile ile o gün şartlarının da olmasa bile, buğday çorbası ve üzüm hoşafı yapıp yanında çeyrek ekmek ile beraber kurmuş olduğumuz stantta dağıttık. Bu güne özel; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’de ve vatan için şehit olmuş şehitlerimizin ruhuna lokma dağıtımı yaptık. Katılım büyük oldu. Bundan dolayı da tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılan herkese buğday çorbası ve üzüm hoşafının yanında yarım ekmek verildi.

Çevrede bulunan okullardan öğle yemeğine çıkan öğrenci ve çok sayıda vatandaş Çanakkale menüsünü tercih etti. Öğrenciler ve vatandaşlar; "Atalarımızın ne denli zor koşullar altında mücadele ettiğini, tükettiğimiz menüden de anlıyoruz" diye konuştular .
Kaynak: İHA