Ordulular Rahmi Uzun’la Devam Dedi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Ordulular Derneği’nin olağan genel kurul toplantısında dernek başkanlığına Rahmi Uzun seçildi.

Ordulular Rahmi Uzun’la Devam Dedi
Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısına açılış ve yoklama ile başlandı. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu, sonrasında divan heyeti oluşturuldu.

Divan başkanlığına Erol Uzun seçilirken üyelerden gelen oylamanın açık olması isteği kabul gördü. Seçime dernek başkanı Rahmi Uzun’un başkan adaylığında tek liste ile gidildi. Açık oylama sonucunda Rahmi Uzun, olağan genel kurula katılanların tüm oylarını alarak dernek başkanlığına seçildi. Rahmi Uzun’un başkanlığında yönetim kurulunda Ahmet Orkun Yeşilyurt, Soner Öztürk, Nevzat Soytürk, Yıldıray Demir, Ömer Güner, Adem Gülmez, Yaşar Karaman, Erdem Çağman yer alırken yedek yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: “Sefa Özkan Aydoğan, Uğur Emeksiz, Sezai Göller, Ali Ergen, Abdurrahim Biraz, Yılmaz Topçu, Mustafa Gediş, Abdullah Aydın, Mustafa Metan’’ Olağan genel kurul toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Ordulular Derneği Başkanı Rahmi Uzun, faaliyete başladıkları ilk günden itibaren Çerkezköy Ordulular Derneği’ni yaşatabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek “Harcamalarımızı da hep bu yönde yaptık. Toplam 24 bin 964 TL tutarında harcamamız oldu. Bu rakamın içine Kasım ayından bu yana ödediğimiz kira ücreti ile çeşitli matbaa malzeme tutarları dahildir. Harcamamızın 18 bin 933 TL’sini ödedik, 5 bin 361 TL borcumuz kaldı. Gönül isterdi ki karşınıza borçsuz bir şekilde çıkalım. Ancak borç yiğidin kamçısıdır dedik, çalışmalarımıza devam ettik.” Dedi.

Üye sayılarının misafir üyelerle birlikte 239 olduğunu kaydeden Uzun, “Misafir üyelerimizin dışında oy kullanabilecek üye sayımız 230. Biz kurulduğumuz tarihte ilk genel kurula 250 üye ile girmeyi planlıyorduk. Bu hedefimizi hemen hemen gerçekleştirdik. Ancak üyelerimizin de çevrelerinde olan Orduluları üye yapmaları gerekiyor. Üye sayımızı her şekilde artırmalıyız. Ben buradan bütün üyelerimize sesleniyorum. Seçim bitiminde herkese 10 adet üye kayıt formu vereceğim sizler de etrafınızda eşiniz, dostunuz tüm orduluları üye yapacaksınız.” İfadelerine yer verdi.

Kurdukları yeni yönetimle Ordu ilinin tüm ilçeleriyle Çerkezköy’de temsil edileceğini belirten Rahmi Uzun “Her ilçenin temsil gücü yeni yönetimimizde olacak. Bunun yanında kurduğumuz 18 komisyon var. Üye olan herkesi dernek yönetiminde aktif olarak görmek istiyorum. Ancak bu komisyonların kurulduğu zaman ki birlikteliği bugün göremiyorum. Genel kurul yeter sayısına bile zor ulaştık. Bu birlikteliği Ordulular olarak sağlamak bizim en büyük vazifemiz.” Şeklinde konuştu.

Yönetim kurulunun tanıtımının ardından olağan genel kurul toplantısı sona erdi .
Kaynak: İHA