Nadir Ertaş'tan Esnafa Teşekkür

Altıntaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nadir Ertaş 6 Milyon TL kredi kullandırdıklarını ve geri ödemelerde de hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını dile getirerek Altıntaş esnafına teşekkür etti.

Nadir Ertaş'tan Esnafa Teşekkür
Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nadir Ertaş yaptığı açıklamada Altıntaş’ta 2012 yılı içinde 6 Milyon TL kredi kullandırdıklarını ifade etti.

Ertaş, “Her şeyden önce Altıntaş esnafına teşekkür etmek lazım. 2012’den önce biz göreve gelmeden önce 2 Milyon TL 1 Milyon 800 bin TL civarında kredi dağıtılıyordu. Biz 2012’de göreve geldiğimizde ise 6 Milyon 400 bin TL para dağıttık. Ve bu paraların dönüşümlerini de yaptık. Bizim esnafımız borcunu günü güne ödüyor. Şuana kadar geri ödememe gibi bir sıkıntı yaşamadık. Yaşasak bile esnafımız durumunu izah ediyor ve üç beş gün sonra borçlarını ödüyorlar. Esnaf Odaları ve Esnaf Kefalet kooperatifi başkanı olarak iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Esnafımızdan memnunuz” dedi.

“ESNAFIMIZA ESNEK DAVRANDIK”
Esnafın bir kredisi dururken ikinci bir krediyi verdiklerini bunu da esnafın önünü açmak için yaptıklarını söyleyen Kooperatif Başkanı Ertaş, “Biz esnafımıza esnek davrandık. Bir kredisi dururken bir kredi daha verdik. Esnafımızın önünü açmak için yaptık. Örneğin pazarcı esnafımız 20 bin TL kredi kullanıyordu. Biz bunu 50 bine çıkardık. Deftere tabi olan işletmelerde 125 bine çıkarttık. 125 bin lira nakit para 125 bin lirada yatırım parası yani toplamda 250 bin lira para veriyoruz. Biz ödemeleri 6 aydan 6 aya alıyoruz. Buda esnafımız için büyük bir avantaj. Kooperatifimizde dağıttığımız para Kütahya merkezden fazla. Bunun sebebi de çiftçi ağırlıklı olmamızdan kaynaklanıyor. Diğer ilçelerde ve bölgelerde 3 ay olan vade bizde 6 ay olarak kullandırılıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA