Kula'da 'başarıya Mental Etki' Konferansı

Kula'da eylül ayında hizmete giren Sorobanworld Mental Aritmetik Yetki Merkezi, 5-15 yaş arası çocuklarda özellikle konsantrasyon, odaklanma ve dikkat gibi eksikliklerin, abaküs temelli soroban eğitimiyle ve kazandırılan fotoğrafik hafızayla giderilmesini sağlıyor.

Kula'da 'başarıya Mental Etki' Konferansı
Matematiğin temel taşlarından rakamları eğlence ve oyunla sevdirerek, çocuklara matematik sevdiriliyor. Soroban World Kula’nın düzenlediği "Başarıya mental etki" adlı konferans, Egemen Dinlenme Tesisleri'nde halkın yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Konferansa katılan Soroban World Türkiye Master Mental Danışmanı Dr. Mehmet Engin Uysal, Sorobanworld'da haftada bir defa 3 ders saati, ayda 12 ders saati, toplam ise 96 ders saati ve 8 aylık eğitim verildiğini söyledi.

Uysal, Kula Sorobanworld Mental Aritmetik Merkezi'nin tecrübeli eğitim danışmanlarıyla, özel 6 kişilik sınıflarda, bilgisayarlı ve hijyen bir ortamda eğitim verildiğini kaydetti.

Devam eden öğrencilere hızlı okuma kursunun ücretsiz verildiğini belirten Uysal, ”Eğitim kürü alan çocuklar, çok kısa bir sürede çift rakamlı sayıları toplama-çıkarmalı karışık sorulan sorulara 1-2 saniyede kağıt-kalem kullanmadan, hızlı ve doğru cevap verebilme becerilerine sahip oluyorlar. 2,5 aylık eğitim sonunda çocuklar bir taraftan şarkı, İstiklal Marşı ve kitap okurken, diğer taraftan sorulan sorulara anında ve doğru cevap verebiliyorlar" dedi.

Mehmet Engin Uysal, Soroban World öğrencilerinin sadece mental aritmetik eğitim almayacağını, bunun yanında hızlı okuma, hafıza teknikleri, İngilizce ve Singapur Matematiği eğitimleri de alacaklarını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA