Katliam Gibi Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde gece yarısı meydana gelen trafik kazasında, gençlerin içinde bulunduğu çift kabinli özel bir araç ana yolda seyir halindeyken, önce önündeki kamyona ardından bir TIR’ın dorsesine çarptı.

Katliam Gibi Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı
Yaklaşık 100 metre takla atarak yuvarlanan araçta bulunan 4 gençten 2 genç kız feci şekilde can verdi. Kazada, çift kabin kamyonetin sürücüsü ağır yaralanırken, yanında bulunan bir başka genç ise hafif yaralandı. Kaza sonrasında olay yeri tam bir savaş alanına dönerken, ölen genç kızların cesetleri Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Kaza, gece yarısı saat 02.00 sıralarında Orhangazi-Yalova kara yolu Süpürgelik mevkiinde meydana geldi. Yalova’da yaşayan 4 genç, çift kabinli özel bir araçla Yalova’dan Bursa istikametine gitmek için yola çıktı. İddiaya göre, Yalova’daki bir balık restoranın sahibinin oğlu olduğu belirlenen Berkay Özer idaresindeki 77 AZ 012 plakalı kamyonet, Orhangazi yakınlarında önünde seyir halinde olan İsmail Karataş (38) idaresindeki 16 V 5033 plakalı kamyonu sollamak isterken, iddiaya göre, aşırı hızlı olmasından dolayı kamyona çarparak savruldu. Ardından, yine aynı yönde giden Halis Yıldız (48) idaresindeki TIR kamyonunun dorsesine çarparak taklalar atmaya başladı.

Kaza noktasından yaklaşık 100 metre ileriye kadar taklalar atan çift kabin kamyonette bulunan Sıla Daşdemir (22) ve Buse Karatulum (24) araçtan fırladı. Metrelerce sürüklenen genç kızlar, olay yerinde feci şekilde can verdi. Kazada, kamyonetin sürücüsü Berkay Özer ağır yaralanırken, yanındaki bir başka genç Eser Engin (26) ise hafif yaralandı. Kaza sonrasında olay yerine Orhangazi, Yalova ve Gemlik’ten çok sayıda ambulans sevkedilirken, 112 sağlık ekipleri, ilk olarak durumu ağır olan Berkay Özer’e müdahale etti. Kalbi duran Berkay Özer, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında yeniden hayata döndü. Ambulansa konan Berkay Özer, Gemlik Devlet Hastanes'ine kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yaralı Eser Engin ise bir başka ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrasında çift kabin kamyonetten yola fırlayan genç kızlar Sıla Daşdemir ile Buse Karatulum’un cesetleri ise parçalandı. Polis ekipleri, kaza sonrasında yolu trafiğe kapattı. Yalova-Bursa kara yolu yan yoldan kontrollü bir şekilde verilirken, olay yerine gelen cumhuriyet savcısı, savaş alanına dönen kaza bölgesinde inceleme yaptı. Cesetler üzerinde ilk incelemesini olay yerinde yapan cumhuriyet savcısı, cesetleri Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Cesetler burada yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedenlerinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu’na sevkedildi. Kaza bölgesi ise hurdaya dönen çift kabin kamyonet ile kamyonların kaldırılmasından sonra trafik normale döndü. Kaza sonrasında ifade veren TIR sürücüsü Halis Yıldız, kaza yapan çift kabin kamyonetin hızlı olduğunu belirterek, "İki kamyon arasından geçmeye çalışınca çarpıp, taklalar atmaya başladı.

" dedi.

Kamyon sürücüsü İsmail Karataş ise arkadan gelen çift kabin kamyonetin, kendisine çarptıktan sonra taklalar atmaya başladığını ve genç kızların araçtan fırlayarak yola savrulduğunu ifade etti.

Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı, kaza ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.