Kablosuz internet bağlantısı zararlı mı?

Hayatımıza girdiği günden bu yana cep telefonlarının zararları hep tartışıldı. Şimdi sıra wi-fi yani kablosuz internet bağlantısında.

Kablosuz internet bağlantısı zararlı mı?
Wi-fi dalgalarının insan sağlığına olumsuz etkisi olabileceğini söyleyen uzmanların sayısı her geçen gün artarken elektronik sistem üreticileri bu alandaki bilimsel araştırmaların da yetersiz olmasından faydalanıp wi-fi'ın zararlı olmadığını savunuyorlar. Peki biz hangisine inanacağız?

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, wi-fi'ın frekansları mikrodalgaya benzeyen radyo dalgaları üzerine temellenmiştir. Mikrodalga fırınlar da wi-fi sistemleri gibidir. Bu nedenle de mikrodalga fırınlar ile ilgili kaygılar wi-fi için de geçerli. Wi-fi sinyallerine maruz kalmanın insan sağlığını olumsuz etkilediğine dair birçok iddia var. Her iki dalga da her zaman her yerde olmasına rağmen wi-fi dalgaları fırınlardaki mikrodalgalardan daha düşük şiddette yayılırlar. Sonuç olarak kablosuz internet bağlantısındaki dalgalar mikrodalga fırının yaydığı dalgalardan daha az zararlı.

Buna rağmen, bazı insanlar halen wi-fi'a maruz kaldıktan Yıllar Sonra bile bir hasar oluşabileceği konusunda endişe ediyorlar. Epidemiyoloji uzmanları da henüz wi-fi'ın uzun süreli etkileri konusunda henüz herhangi bir tutarlı Kanıt ortaya çıkaramadılar. Eğer gerçekten sağlığa zararı varsa da bu çok düşük bir etkidir.

Uzmanlar aksi ispatlanana kadar kabloları hayatımızdan çıkaran wi-fi cihazlarının vereceği zararların, bu cihazları kullanmadığımız zaman ayağımızın bir kabloya takılıp düşmemiz olasılığıyla eşdeğer olabileceğini ifade ediyorlar.