İçişleri Bakanı Muammer Güler:

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü patlamasıyla ilgili gözaltına alınanlar hakkında, “El Muhaberat ile bağlantıları ile ilgili başlangıçtan beri tespitimiz vardı” dedi.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi’nin açılış toplantısına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bir gazetecinin, “Çekilme parlamento kararı ile olsun isteği var” şeklindeki sorusuna, “Bununla ilgili sorulara cevap vermeyeceğim” dedi.

Başka bir gazetecinin “Cilvegözü’ndeki patlama ile ilgili gözaltına alınan şahısların El Muhaberat ile ilişkili oldukları biliniyordu, Son bir gelişle var mı?” şeklindeki sorusuna ise “Başlangıçtan beri böyle bir tespitimiz vardı. Şu anda adli safha devam ediyor. Bağlantıları emniyet güçlerimiz tespit etmişti. Konu adli mercilerde” şeklinde cevap veren Bakan Güler, Ergenekon ile ilgili sorulara ise “Adli mesele benim görevim değil” şeklinde cevap verdi.

Bakan Güler, Nevruz ile ilgili sorular üzerine ise “17 Mart’tan beri yurdun değişik bölgelerinde Nevruz kutlamaları yapılıyor. Emniyet güçleri daha önceki talimatlar çerçevesinde gerekli önlemleri alıyorlar. Yasa dışı bir durum söz konusu olduğunda polisimiz gerekli müdahaleyi yapıyorlar. Bazı yerlerde protestolarda oldu ama kutlamaların amacı çerçevesinde bayrama yakışır bir biçimde geçmesi için herkesin sorumluluk içerisinde davranması konusundaki telkinlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA