Hemsball Adıyaman’da

Cengiz Topel İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cengiz Özkan tarafından Türk oyunu hemsball sporu Adıyaman getirildi.

Hemsball Adıyaman’da
Hemsball Adıyaman’da ilk olarak Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda başlatıldı. Cengiz Topel İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cengiz Özkan, hemsball sporunun tanıtılarak yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Cengiz Özkan, “İnsana hoşça vakit geçiren, dikkat ile sinir koordinasyonunu sağlayan, değişik ve güzel bir spor. Herkes bu sporu kapalı mekanlarda, iş yerlerinde, sınıflarda, bürolarda ve ofislerde yaparak stres atabilir. Çok basit malzemesi ve kuralları olan hemsball oynanması zevkli spor. Hemsball oyununa ilgi gösterenlere destek olacağız. Hemsball oyununun, beynin ürettiği komutların, el ve ayak koordinasyonuyla uygulanarak sayıya dönüştürülen zevkli eğlenceli ve keyif alınan bir oyundur” dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Seval Atalay ise, “Bunu el ve ayak koordinasyonunu yapabilen 3'den 93'e her insan oynayabilir. Hemsball topunu zıplatabilen düz ve sert zeminlerde açık ve kapalı alanlarda minimum 1,5 metre maksimum ise 4 metre alanda oynanabiliyor. Hemsball spor branşı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin psikomotor gelişimlerini destekleyerek, zihinsel koordinasyonu sağlar. Denge, odaklanma ve konsantrasyon gelişimi sağlar. Refleksleri geliştirir. Aile bireylerine ve topluma spor bilinci ve esneklik kazandırır. Yaşlıların fiziki aktivitelerini arttırarak sağlıklı yaşamlarına destek olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA