Düzce’ye Üç Yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Düzce’ye tam donanımlı 3 yeni ambulans gönderdi.

Düzce’ye Üç Yeni Ambulans
Ambulanslar törenle hizmete alındı . Düzce’de acil sağlık hizmetlerinin kusursuz ve tam yürümesi için Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce’ye 3 yeni tam donanımlı ve son teknoloji ile dizayn edilen ambulans gönderildi . Düzce 112 Acil Servis Başhekimliği bahçesinde ambulansların hizmete alınması için tören düzenlendi .

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr . Bekir Necati Şimşek , vatandaşlara sağlık alanında hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade ederek “Sağlıkçılar olarak vatandaşlarımızın en yardıma ihtiyaç olduğu anlarında yanlarındayız . Fakat özellikle 112 konusunda oldukça sıkıntımız var . 112 Acil Servisi’ne yapılan çağrıların yüzde 96’sı gereksiz ve insanlar sabah namazının okunup okunmadığını soruyorlar . Unutulmamalıdır ki , sizinde bir gün 112 Acil Servis Ambulansı’na ihtiyacını olabilir . Bu anlamda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyor . Bunların dışında ilimize 3 yeni ambulans kazandırıldı . İl Özel İdaresi tarafından da 4 yeni ambulans alınacak ve araçlarımızın büyük kısmı yenilemiş olacak . İlimize hayırlı olsun” dedi .

Konuşmanın ardından Düzce’de 112 Acil Servis Hizmetleri’nin gelişmesinde katkıda bulunan eski İl Sağlık Müdürleri Dr . Engün Mutlu ve Dr . Bahattin İlter ile Düzce Üniversitesi Başhekimi Prof . Dr . Bünyamin Dikici’ye plaket takdim edildi .

Üç yeni ambulans ise dualarla hizmete alındı . Düzce Valisi Adnan Yılmaz’da ambulansların Düzce’ye hayırlı olmasını diledi . Yeni alınan ambulanslar birlikte Düzce 112 Acil Hizmetler Servisi’nin toplamda 21 aracı oldu . Bu araçların 3 tanesi paletli , 1 tanesi yoğun bakım ve 1 tanesi ise 4 sedyeli araç oldu . Düzce 112 Acil Servisi’nde 190 personel hizmet veriyor .
Kaynak: İHA