Çanakkale Şehitleri Ortaca’da Anıldı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü kapsamında Ortaca'da çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Çanakkale Şehitleri Ortaca’da Anıldı
Törende okunan İstiklal Marşı ve yapılan saygı duruşunun bitiminde Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Kaymakam Hüseyin Yılmaz, beraberindeki heyetle Şehitliğe gitti. Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu Öğretmenleri ve Öğrencilerinin hazırladıkları şiir ve Çanakkale Oratoryosu ile kutlama töreni sona erdi. Gün boyu, şehit ve gazi aileleri ziyaret edildi.

Törene; Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gürkan Gündüz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Cumhuriyet Baş Savcısı Hüseyin Tuncel, şehit yakınları gaziler, protokol, sivil toplum kuruluşları yapılan törende yer aldı.

Törende okunan İstiklal Marşı ve yapılan saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Garnizon Komutanı Üsteğmen Gürkan Gündüz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki program tamamlandı.

Kaymakam Hüseyin Yılmaz, beraberindeki il protokolü ve şehit aileleri ile birlikte, Ortaca Merkez Mezarlığı’nda bulunan Şehitliğe gitti. Burada yapılan dualardan sonra program , Ortaca Ortaokulu çok amaçlı Konferans Salonu’nda devam edildi. Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu Öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladıkları şiir ve Çanakkale Oratoryosu ile kutlama töreni sona erdi.

Gün boyu şehit ve gazi aileleri ziyaret edildi. Kaymakam Yılmaz, ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında; “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümünde; vatan uğruna canlarını feda eden, huzur ve güvenle, üzerinde yaşadığımız kutsal vatan topraklarını bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA