Borçka'da Transformatör Animatörlüğü Kursu Açıldı

Borçka Kaymakamlığı'nca transformatör animatörlüğü kursu açıldı.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Borçka'nın eşsiz doğası, kültürel, tarihi ve manevi bütünlüğü ile Doğu Karadeniz'in turizm konusundaki iddiasını destekleyerek artırabilecek gözde yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Kızıltoprak, bu değişkenleri ile her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen ilçede, turistlerin memnuniyetlerini artırıp kalış sürelerini uzatarak ilçe ekonomisine katkı sağlanabilmesi için Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda transformatör animatörlüğü kursu açmaya karar verdiklerini belirtti.

Kursun, Türkiye'de Kastamonu ve İçel'den sonra Borçka ilçesinde açıldığını ifade eden Kızıltoprak, ''504-720 ders saati olarak belirlenen kursu tur operatörü Olgun Yavuz tarafından Borçka Mavi Çarşı İş Hanı'nda 72 kursiyere eğitim verilmeye başlandı'' dedi.

Kızıltoprak, kurs süresince, ilçeye gelen turistlerin otellere ya da pansiyonlara yerleşmeleri ve gezi planında oluşturulan mekanların ziyaretleri esnasında ulaşımlarını kolaylaştırabilmek, hem yetişkinler hem de çocuklar için eğlenceli bir seyahat düzenlemek için gereken eğitimlerin verileceğini kaydetti.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA