Ayvalık Belediyesi’nden Roman Vatandaşlara Önemli Hizmet

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ilçenin merkez mahallerinden Hamdibey deki atıl durumdaki eski Sağlık Ocağı binasını mahalle halkının hizmetine sunmak için düğmeye bastı.

Ayvalık Belediyesi’nden Roman Vatandaşlara Önemli Hizmet
Ayvalık Belediyesi tarafından 26.05.2000 tarihinde yaptırılıp, kullanım hakkını Sağlık Bakanlığına devrettiği, Zübeyde Hanım Sağlık Ocağı, 2008 yılında ilçe merkezindeki Cazım Nuri Erman Sağlık Ocağı’nın açılmasıyla boşaltılmıştı. Yaklaşık 5 yıldan bu yana atıl durumdaki binanın Semt Evi olarak hizmete girmesi için çalışmaların kısa bir süre içinde başlayacağı öğrenildi. Önceki gün; Hamdibey Kaya Spor Kulübü ile Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileriyle birlikte kapı ve pencereleri sökülmüş, harabe haline dönen binada incelemelerde bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, söz konusu binayı mahalle halkının kültürel ve eğitsel çalışmaları için kullanılması için kolları sıvadıklarını müjdeledi.

Binada yaptıkları incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilk etapta binanın temizlik işlemini yaptıktan sonra tadilat çalışmalarını başlatacaklarını kaydederek, binayı Hamdibey Mahallesi halkının kullanımına sunacaklarını vurguladı.

ZÜBEYDE HANIM İSMİNDEN VAZGEÇİLMEYECEK
Eski Sağlık Ocağı binasını Ayvalık Belediyesi bünyesinde kuracakları bir semt evi haline dönüştüreceklerini belirten Başkan Türközen, binanın isminin ise değiştirilmeyerek Hamdibey Zübeyde Hanım Semt Evi olarak adlandırılacağının altını çizdi. Oluşturacakları semt evi ile Hamdibey Mahallesine sosyal, kültürel ve eğitsel alanlarda hizmet vermesini amaçladıklarını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, “Böylelikle bu binada gerek mahalle çocukları için etüt merkezi, gerek Roman vatandaşların kültürel çalışmaları gibi bir çok alanda hizmet vermesini amaçlıyoruz” dedi.

Ayvalık Belediyesi’nin kendi maddi kaynaklarıyla yapılacak tadilatın ardından binaya sahip çıkması gerekenlerin mahalle halkının kendisi olduğunu belirten Türközen, “Biz belediye olarak binayı kullanılır hale getirdikten sonra Hamdibey Kaya Spor ile Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileriyle birlikte burada yapılacak çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.

HAMDİBEY MAHALLESİNİ SAKİNLERİ BİNANIN HAYATA GEÇECEK OLMASINDAN MEMNUN
Atıl durumdaki eski Sağlık Ocağı binasına yönelik yapılan incelemelerin ardından bir açıklama yapan Hamdibey Kaya Spor Kulübü Başkanı Aydoğan Sat, amaçlarının mahallelerinden üniversite mezunu gençlerin yetişebilmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu binanın etüt merkezi olarak da kullanılması halinde bünyesinde ücretsiz olarak öğretmen görevlendirmelerini gerçekleştirebileceğinin sözünü verdi. Bunun yanı sıra Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde de görevlendirilecek öğretmenlerle bu binada okuma-yazma, el sanatları ve beceri kurslarının açılması içinde destek verebileceklerini söylediler. Sabancı Vakfı’nın İstanbul’da bazı ilçelerde Roman Dernekleri tarafından kurulan etüt merkezlerine gerekli maddi ve manevi katkılar verdiğini hatırlatan Ayvalık Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çelik ise, Ayvalık Belediyesi’nin semt evi haline getireceği binada etüt merkezinin hayata geçirilmesiyle Sabancı Vakfından bu tür destekleri kendileri içinde talep edebileceğinin altını çizdi.

Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ayvalık genelindeki okulların depolarında bulunan kırık sandalye ve masaların geri dönüşüme kazandırılması projesi kapsamında kendilerine verilmesine sıcak baktığının da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA