Aydınlı Ülkücüler Çanakkale Zaferini Andı

Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Birimi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri’ni anma programı Alparslan Türkeş konferans salonunda yapıldı.

Aydınlı Ülkücüler Çanakkale Zaferini Andı
Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan ve çok sayıda davetlinin katıldığı program gece saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Şehitler için okunan Yasin-i Şerif ve dualarla devam eden gecede Çanakkale ile ilgili şiirler, ve Çanakkale1915 filmi izlendi.

Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma günü ile ilgili açıklama yapan Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan,“Mermi sağanağına aldırmayan, gülle bombardımandan çekinmeyen, denizlerimizi dolduran düşman gemilerine takılmayan muhterem ecdadımız kanlarıyla yazdığı bu muhteşem zafer, Türk Milleti’nin Peygamberimiz (S.A.V) e duyduğu büyük sevginin sonucudur. Çanakkale dirilişi, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır. Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum” dedi.

Kaynak: İHA