'Ankara benim evim'

24. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ilk gösterimi gerçekleştirilen “Eve Geldik” filminin Afgan asıllı yönetmeni Ariana Delawari festival kapsamında Ankara’daydı. Göçebe bir ruha sahip olan Delawari, hayatını ‘ev’lerini bulmakla geçirdiğini ifade ediyor.

'Ankara benim evim'
Hayatını ve 'ev'ini bulma yolculuğunu filmleştiren Afgan-Amerikan yönetmen ve müzisyen Ariana Delawari ile 'Eve Geldik ' film gösterimi sonrası konuştuk.

Filmde ilk defa 2002 yılında gördüğü Afganistan'a olan yolculuğunu kayda alırken 'o zamanlar bir film çektiğimi ben de bilmiyordum ' diyen Ariana, kendisinin ve babasının hayatının 10 yıllık dilimini beyazperdeye taşıyor.

Delawari 'alışılageldik' bir Amerikalı olmadığı için de yaptığı müziğin diğer Amerikalı sanatçılardan farklı olduğunu söylerken, asıl ilgisinin yerel müzikleri 'pop 'laştırmak değil, kalbinden geçen sesleri Afgan ezgileriyle birleştirmek olduğunu ifade ediyor. Film boyunca, babası sayesinde tanıştığı Afgan müzisyenleri ve Los Angeles'taki müzik grubuyla birlikte kayda aldığı 'Lion of Panjshir' albümü, Amerika'da olduğu kadar Afganistan'da da çok seviliyor.

Filmin bir başka süprizi de albümün yapımcısı olarak karşımıza çıkan Amerikalı ünlü yönetmen David Lynch. Ariana, Lynch ile çalışmayı müzik yolculuğunun son şekli olarak yorumluyor ve onunla birlikte ortaya böyle bir iş koymanın gururunu taşıdığını söylüyor.

'Ankara benim evim'

'Eve Geldik ' filminin Türkiye'deki ilk gösterimi 24. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleşti. Ariana, doğduğu yerin 'ev 'i olması gerekliliğinden çok da hoşnut değil. 'Hayat yolculuğum benim evim, Ankara'da kendimi çok mutlu hissettim, burası da benim evim. Hayatımı evlerimi bulmakla geçirmek istiyorum ' diyen Delawari, önümüzdeki günlerde barış temalı bir müzik festivaline katılmak için Somali'ye gidiyor.