Altındağlı Gençler Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri'nde eğitim alan gençler, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümünde unutulmaz bir programla Çanakkale şehitlerini andılar.

Altındağ Belediyesi'nin hizmete açtığı Gençlik Merkezleri'nde edindikleri bilgi doğrultusunda her geçen gün daha fazla ilerleme kaydeden Altındağlı gençler, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümünde unutulmaz bir programa imza atarak, Çanakkale şehitlerini unutmadıklarını gösterdiler. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program hem duygu hem de coşku dolu anlara sahne oldu.

Altındağlı çocukların haftalar süren hazırlıkların sonucunda ortaya koyduğu duygusal anma programı, salonda bulunan herkesin gözlerini yaşarttı. Gençler, canlandırdıkları oratoryo gösterisi ile izleyicilerin duygu dolu anlar yaşamasına neden olurken, hazırladıkları tiyatro oyunuyla salondakilerin büyük beğenisini topladı.

Çanakkale Savaşları’na katılan gençlerin analarıyla vedalaşmaları ve şehit haberlerinin gelmesinin konu edildiği 'Kınalı Hasan' isimli canlandırmada, öğrencilerin başarılı performansları izleyenlerden tam not alırken, gençlerin gelecekte çok daha başarılı işler yapacaklarının sinyalini verdi.

Gençlik Merkezleri'nin ortaklaşa hazırladığı koro ise söyledikleri türkülerle salondaki duygu yoğunluğunu artırdı. Çanakkale türküleri söyleyen bağlama ekibi ve koro, başarılı performanslarıyla profesyonel sanatçılara adeta taş çıkardı

Kaynak: İHA