Ak Parti Grup Toplantısı (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün çok önemli bir rekora ulaştıklarını belirterek, “Çok partili dönemde merhum Adnan Menderes Başbakanlığında Demokrat Parti (DP) 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kalmıştır.

İşte bugün biz bu rekoru aşıyor 10 yıl 5 günlük süreyle çok partili dönemde en uzun süre ardı arkası kesilmeden iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz” dedi.

Partisinin TBMM’deki toplantısında konuşan ve soğuk algınlığı nedeniyle geçen hafta grup toplantısını gerçekleştiremediğini anımsatan Erdoğan, “Geçmiş olsun dileklerini ileten bütün kardeşlerime yürekten şükranlarını iletiyorum” dedi.

Bugün çok önemli bir rekora ulaştıklarını belirten Erdoğan, “10 yıllık iktidarımız döneminde Türkiye’de hamdolsun hemen her alanda tarihi rekorların sahibi olduk. Bugün de demokrasimiz adına, AK Parti adına, hükümetimiz adına önemli bir rekoru egale ediyoruz. Çok partili dönemde merhum Adnan Menderes Başbakanlığında Demokrat Parti (DP) 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kalmıştır. 22 Mayıs 1950’de başlayan DP iktidarı 27 Mayıs 1960 ile bir müdahale neticesinde maalesef sona ermiştir. İşte bugün biz bu rekoru aşıyor. 10 yıl 5 günlük süreyle o hükümet sürecini aşmak suretiyle çok partili dönemde en uzun süre ardı arkası kesilmeden iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz. Merhum Menderes ve arkadaşlarını bu vesile ile rahmetle yad ediyorum. Vatanımıza, ülkemize hizmette nice yıllara ulaşmayı Yüce Rabbimden temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasında Çanakkale Zaferi’ne değinen Erdoğan, “1915 yılında bir milletin yok sayıldığı dönemde, azmi ve karalığı dünyanın en donanımlı en modern ordularını Çanakkale önünde kesin yenilgiye uğrattı. Zaman 1915; mekan Çanakkale. Bir yanda yedi düvel, bir yanda Mehmetçikler… Düşman saldırıyor gülle gülle, Mehmetçik saldırıyor Allah Allah , vatan vatan diye.Onların o tüm orantısız güçlerine rağmen Mehmet’in imkanları beliydi. Ama bir şey vardı ki o aşılmazdı. O da imanıydı. Çanakkale zaferi zafer olmaktan , şehit kanı ile yazılmış muhteşem destandan daha öte Kurtuluş Savaşının adete bir girizgahı olmuştur.Çanakkale destanı okumasını bilenler için, görmesini bilenler için bizim millet vasfını perçinlediğimiz adeta şehitlerin kutsal kanı ile millet tarifi yaptığımız yer olmuştur. Millet nedir? Biz bu soruyu soranlara millet Çanakkale ruhudur diye cevap verdik. Bundan sonrada biz milleti böyle tanımlayacağız. Çanakkale Destanı tek bir ırkın, tek bir kavimin, tek bir kabilenin yazdığı destan değildir: Eğer o şehitlik ziyaret edilirse orada kimler Çanakkale için buraya gelmiş bunu görürüz. Orada Makedonya’yı. Saray Bosna’yı, Kosova’yı, Halep’i görürsünüz… Ta oradan çıktılar Mehmetle, Mehmetçikle yedi düvele karşı mücadele verdiler. Çanakkale bizim yol haritamızı çizen vizyonumuzu belirleyen bir zaferdir. Ak Parti olarak Çanakkale ruhuna sahip çıkmaya o destanı 81 vilayete tekrar tekrar anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İktidara geldiklerinde Çanakkale Şehitliği’nin harabe durumda olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, yapılan çalışmalarla şehitliğin harabe olmaktan çıkarıldığını ifade etti.

Erdoğan, “Biz iktidar geldiğimizde yıllık ziyaretçi sayısı 2 bin 250 kişi iken bugün bu rakam 2.5 milyona ulaştı. Biz o şehitler istismar olmadık hamaset olmadık onların hatırasını yaşatmanın onların izinden gitmenin çıktığı onların aydınlattığı yollardan ilerlemenin gayreti içinde olduk ve olacağız” dedi.

Kaynak: İHA