Urla Çanakkale Şehitlerini Andı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Urla’da tören düzenlendi.

Urla Çanakkale Şehitlerini Andı
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mertol Aksungar ve Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun Atatürk anıtına çelenk sunması ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törene sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve dernekler ile öğrenciler katıldı.

Yıldıztepe Şehitliği’nde devam eden anma töreninde Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mertol Aksungar ve Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu anıta şükran çelenkleri sundular. Saygı duruşu ve saygı atışı sonrasında İstiklal marşı okunarak şehit kabirleri ziyaret edildi.

Çanakkale Şehitlerini anma etkinliği Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde Urla Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Çok Programlı Lise’nin öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program ile devam etti.

Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmanın ardından tören şiirlerin okunması ve slayt gösterisi ile devam etti. Tören, öğrencileri sahnelediği Çanakkale Oratoryosu ile sona erdi. İzleyenlere duygulu anlar yaşatan oratoryo ayakta alkışlandı.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu da, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ulusumuzun bütün varlığıyla özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin sembolü olan Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Kaynak: İHA