Kepez’de Ab Günleri Başlıyor

Kepez Belediyesi, ilçedeki gençlerin, tam üyelikle ilgili müzakere süreci devam eden Avrupa Birliği’nin (AB) istihdam politikası hakkında bilgi sahibi olabilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Kepez’de Ab Günleri Başlıyor
Bu kapsamda AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) hibesi kapsamında, “Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor” konulu bir proje geliştirildi.ği bildirildi.

Türkiye, İtalya, Malta, Estonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’dan 35 genci ve gençlik çalışanını bir araya getirecek olan proje, eski Varsak Belediye binası yanındaki Kepez Belediyesi Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde 19-23 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Proje çerçevesinde düzenlenecek olan oturumlarda gençlerin, uluslararası bir platformda ilgili uzmanlar, yerel yönetimler, STK ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek istihdam ve Avrupa İstihdam Stratejisi’ni tartışacağı, uzmanlarla Avrupa İstihdam Stratejisinin dört temel başlığı olan girişimcilik, istihdam edilebilirlik, işgücü piyasasının uyumlulaştırılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması çerçevesinde genç işsizliği konusundaki mevcut durum, önlemler, politikalar, sorunlar ve çözüm önerilerini paylaşacağı kaydedildi.

Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesinin, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde 19 Mart’ta “İstihdam edilebilirlik ve Uyarlanabilirlik” başlığı altındaki oturumla başlayacağı belirtildi .
Kaynak: İHA