Kaynarca 18 Mart Şehitlerini Andı

Kaynarca’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri saat 10.30'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlandı.Törenlere saat 11.00'da Esnaf ve Sanatkarlar Toplantı Salonu’nda düzenlenen anma programı ile devam edildi.

Kaynarca 18 Mart Şehitlerini Andı
Kaynarca İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı Okul Müdürü Yakup Kalaycı’nın açılış konuşması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan tarih öğretmeni Ali Özer, 98 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferi’nin tarihe altın harflerle yazıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Vatanı için canlarını hiç düşünmeden veren aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale savaşına sadece bir zafer olarak bakılmamalı getirdikleri ve götürdükleri ile iyi bakılmalıdır. Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu’daki devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur. Çanakkale savaşları maneviyatın maddiyatı yenme özelliği ile dünya tarihinde de önemli bir yere sahip olmuştur. Asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine neden olmuştur.” Törende Ebrar Tuncer, Neslihan Yelman ve Sümeyye Şeftali adlı öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çanakkale konulu slayt gösterisinin ardından tören Çanakkale konulu oratoryo ile sona erdi. Törene Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, İlçe Jandarma Komutanı Neşat Güneri, Belediye Başkanı Zeynur Özel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Tekin Yazıcı, daire amirleri, siyasal partilerin ilçe başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA