Çanakkale Şehitleri Edirnekapı'da Anıldı

Çanakkale şehitleri, Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

Çanakkale Şehitleri Edirnekapı'da Anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Edirnekapı Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Faruk Şengül, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mutlu ve İstanbul Garnizon Komutanı Tümgeneral Şengül'ün Şehitler Anıtı’na çelenk bırakması ile başlayan program, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Şehitliğin anı defterini imzalayan Vali Mutlu, "Vatan toprakları için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Bu toprakların her karışı siz şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız sorunlara göğüs germiştir. Milletimizin her ferdi sizlerin bıraktığı emanetin değeri ve şuuru içindedir. Yalnız bizim değil yakın dünya tarihinin en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Savaşı, cesaret, fedakarlık, iman, erdem onur ve saygı abidesidir. Bu şuurla siz şehitlerimizi gönüllerde yaşatıyoruz'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mutlu ve beraberindekiler, şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve dua etti. Vali Mutlu ve protokol, son olarak İstiklal Marşı yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret ederek dua okudu ve mezarına karanfil bıraktı .
Kaynak: İHA