Çanakkale, Ordu'ya Geldi

Ordu Valiliği, Çanakkale'ye gidemeyen Orduluların ayağına Çanakkale'yi getirdi.

Çanakkale, Ordu'ya Geldi
Ordu Valiliği'nce hazırlanan, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü Anma Programı kapsamında Ordu'ya gelen “Tüm Ordu'yu Çanakkale'ye Götüremiyorsak, Çanakkale'yi Ordu'ya Getiriyoruz” adlı Çanakkale Zaferi'ni anlatan ve yansıtan Çadır Tiyatrosu'na Ordulular yoğun ilgi gösteriyor.

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümünde, Yenilmez Sanat Merkezi tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde(OKSM) Çadır Tiyatrosu'nda, Çanakkale Zaferi Ordululara anlatılıyor. Ordulu ünlü Tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in kurucusu olduğu Yenilmez Sanat Merkezi tarafından kurulan ve Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı çadırda adeta mini bir Çanakkale Savaşı yaşanıyor.

Ordu Valiliği himayesinde kurulan Çanakkale Çadırı'nın içinde Çanakkale müzesi, sahra çadırı, orijinal kumandan çadırı ve büyük zaferde yaşanan (Seyit Onbaşı, Kınalı Hasan, Yusuf Çavuş, Tıbbiyeliler) gibi daha birçok müthiş olayların canlandırmalarıyla Çanakkale Savaşları Ordululara anlatılıyor. Ayrıca Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Ordulu dedelerimizin de isimlerinin yer aldığı bir bölüm var.

Çanakkale Zaferi'ni anlatan ve yansıtan Çadır Tiyatrosu'nu eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Vali Orhan Düzgün ve Milletvekili İhsan Şener, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen de ziyaret etti .
Kaynak: İHA