Bdp Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Açıklaması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, ''Biz AKP ile ittifak yapmıyoruz. Biz AKP ile diyalog kuruyoruz. Bunun böyle anlaşılması lazım'' dedi.

Mutlu, Barış ve Demokrasi Partisi Kırşehir İl Örgütü'nün Ahi Stadı'nın yanındaki alanda düzenlediği Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, çözüm sürecini destekleme konusunda tek vücut halinde olduklarını söyledi.

BDP'nin bir siyasal parti olduğunu ve AK Parti ile ittifak yapmadığını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

''Biz bir siyasal partiyiz. Siyasal bir hareketiz. Mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ama, bu görüşmelere de katılacağız ve destekleyeceğiz. Biz AKP'nin yedeğine düşmüyoruz. Yada, AKP'yi desteklemiyoruz. Biz AKP ile ittifak yapmıyoruz. Biz AKP ile diyalog kuruyoruz. Bunun böyle anlaşılması lazım. Ana amacımız çözüm. Kürt sorununun eşit ve demokratik çözümü. Bu çözüm sağlandıktan sonra Türkiye demokratikleşecektir. Tüm hatalara rağmen, müzekare ve diyalog sürecinin sağlıklı yürümesi için sürece destek olacağız.''

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı etkinliğe katılanlar, ateş yakarak üstünden atladı. Müzik eşliğinde halay çeken grup, olaysız şekilde dağıldı.

Muhabir: Aykut Aktaş

Yayıncı: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA