Bbp İl Başkanı Gözütok:

Büyük Birik partisi İl Başkanı Yener Gözütok, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ülkemizin savunmasında önemli yeri olan, ecdadın gözü gibi esirgediği ve farklı konseptlerle koruduğu Çanakkale Boğazı'nın, 98 yıl önce emperyalistler tarafından geçilmek istendi.

Bbp İl Başkanı Gözütok:
" Emperyalizmin bugün de benzer saldırılar içerisinde olduğu gerçeğini hatırdan çıkarmamalıyız" dedi.

“Millet şairi Mehmet Akif Ersoy'un, 'Bedr'in arslanları ancak bu kadar şanlı idi' diyerek , ' ete kemiğe büründürdüğü Çanakkale'de, bir destan yazılmıştır" diyen BBP İl Başkanı Gözütok daha sonra şunları kaydetti, “Dünya tarihinde dar bir alanda çok büyük orduların savaşmasına sahne olan muharebenin adıdır Çanakkale.

İtilaf Devletleri'ne ait kuvvetler dünya çapında bir gövde gösterisi ile başlattıkları Çanakkale Savaşı'nda üst üste aldıkları yenilgiler neticesinde sessiz sedasız cepheyi terk ettiler.

İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinden gelen başka kavimlerden olan Müslümanların da destek verdiği Çanakkale'de, 98 yıl önce Türk'ün Var oluş' mücadelesi verildi.

ABD, İsrail ve AB ülkelerinin, 30 yıldır besleyip büyüttüğü ve 40 bin insanımızın canına mal olan PKK adlı kanlı örgütün bugün geldiği nokta da bize, aynı kaygıları yaşatmaktadır.

Milli devlet sevdalısı olan bizlerin, milletimizin, bugünkü zamanlarda bütün değerlerine milliyetimize, milliyetçiliğe, Cumhuriyetimize, kök değerlerine ve Devletimizin bütünlüğüne yapılan saldırılarla, Çanakkale'deki saldırılar aynı mahiyettedir.

“Allah, peygamber, din, vatan ve millet düşmanları şunu iyi bilsinler ki; Büyük Birlik Hareketi'nin yürütücüleri ve müdavimleri olan bizler Milletimizi, devletimizi, Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi korumak uğrunda asla atalet içinde olmayacağız. Kutsal değerlerimizi yaşayacak ve yaşatma mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Asla taviz vermeyeceğiz ve başaracağız. Zaferimiz kutlu olsun ve Allah bizi Çanakkale Ruhundan ayırmasın. Şehit ve şühedamıza Cenab-ı Allah rahmet etsin” "Çanakkale Ruhumuz, Bedr'imiz ve güç kaynağımızdır" Ey aziz şehitlerimiz, bu vatan için toprağa düşmüş askerlerimiz, size minnettarız, ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun.”
Kaynak: İHA