Adana'da Şehitlere Hüzünlü Anma

Adana’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Şehitlik Abidesi’nde tören düzenlendi.

Adana'da Şehitlere Hüzünlü Anma
Asri Mezarlığı içerisindeki Şehitlik Abidesi önünde düzenlenen törende ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türk Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin anıt önüne çelenkleri konuldu. Saygı duruşu sırasında tören mangası 3 el saygı atışı yaptı ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Şehitlik Özel Defteri'ni imzaladı. Coş yaptığı konuşmada, “Milli ve manevi değerleri, vatanı istiklali için hiçbir fedakarlıktan sakınmayan, kaçınmayan Türk milleti tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış; kanı ve canı pahasına verdiği mücadelesi ile başka milletlere de emsal olmuştur” dedi.

Türk Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar ise, “Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bugün barutla kanın, kanla canın buluştuğu, canın vatan, bayrak, namus uğruna destanlaştığı gündür” diye konuştu.

Törende şehit kızı Batın Bezik de bir şiir okudu. Genç kızın okuduğu şiir, törene katılanları duygulandırdı. Şehitlik Anıtı önündeki görenin ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, şehit mezarlarını gezerek şehit yakınlarıyla selamlaştı ve şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Törene Vali Coş, Bostancı ve Aldırmaz’ın yanı sıra şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA