Bayburt Fem'den YGS Provası

Bayburt Fem Dershanesi’nin düzenlediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) denemesinde öğrenciler, gerçek sınav heyecanı yaşadı.

Bayburt Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi binasında gerçekleştirilen sınavda 450 öğrenci ter döktü.Bayburt Fem Dershanesi Müdürü Ertan Özcan, "Farklı bir mekânda ve ortamda sınava bir hafta kala aynı saatte öğrencilerimizin YGS denme sınavına girmeleri güzel bir prova oldu. Sınava sayılı günler kala öğrencilerimizin heyecan ve kaygılarını yenmelerine yardımcı olmak adına bu denemeyi gerçekleştirdik. Aylardır hazırlandıkları YGS sınavı için bu deneme ile kaygılarını azalttığımız düşünüyorum. Gerçek bir sınav ortamı havasıyla sınava giren öğrencilerimize bu deneme sınavı deneyimi önemli bir kazanım olacaktır. Öğrencilerimizin sınava daha rahat ve daha moralli bir şekilde gireceklerine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Sınava giren öğrencilerden Merve Özbek, "Yapılan bu deneme şahsım adına çok faydalı oldu. Gerçek YGS’de sınav oluyorum heyecanıyla bir sınav geçirdiğimi hissettim. Haftaya yapılacak sınavda fazla zorluk çekmeyeceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı. Mustafa Keskin ise yapılan bu etkinlikten memnuniyet duyduğunu ifade ederek "İlk kez YGS’ye gireceğim. Daha önceleri dershane ortamında çok deneme heyecanı yaşadım. Buna karşın üniversite ortamında yapılan bu deneme sınavı, çok farklı ve önümüzdeki hafta gireceğimiz sınav için rahatlatıcı oldu." dedi.