Başbakan Yardımcısı Atalay İğdır’da

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm süreciyle ilgili bu dönemdeki kadar yüksek bir desteği bulmanın kolay olmadığının ifade ederek, toplumun her kesiminde olduğu gibi Iğdır’da da terörün bitirilmesiyle ilgili çok güçlü bir irade olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Atalay İğdır’da
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Iğdır’daki kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri yemekli toplantıda bir araya geldi. Atalay, yemeğin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantının geniş katılımlı bir toplantı olduğunun belirten Atalay, birçok sorunların gerek ilin gerek ise ülke sorunlarının görüşüldüğü, toplantının en önemlisinin çözüm süreciyle ilgili görüşmelerin sağlıklı geçtiğini söyledi.

Atalay, “Görüşülen konulardan kimi Iğdır’ın sorunlarını, kimi ülkemizin genel meselelerini ela aldı. Ama en önemli ise çözüm süreci ile ilgili konular görüşüldü. Burada dikkat çekilen burada değişik siyasi görüşlerden, değişik etnik gruplardan, değişik inanç ve mezheplerden insanlar vardı. O konulardan belli ayrılıklar olsa da, en önemlisi hepsinin birleştiği, hepsinin ittifak ettiği, bu çözüm sürecinin inşallah başarı ile sonuçlanmasıydı. Çözüm sürecine hepsinin kayıtsız şartsız bir desteği var. O bizim için en önemli husustur” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE BU DÖNEMDEKİ KADAR YÜKSEK BİR DESTEĞİ BULMAK KOLAY DEĞİL”

Çözüm süreci ile ilgili bu dönemdeki kadar desteği bulmanın kolay olmadığının ifade eden Atalay, toplumun her kesiminde olduğu gibi Iğdır’da da terörün bitirilmesiyle ilgili çok güçlü bir irade olduğunu belirtti.

Atalay, “Iğdır’da sözünü sakınmayan açıkça görüş belirten, çok iyi yetişmiş bir elit bireyler var. Yani hepsi çok umur görmüş, ülke meselelerine kafa yoran insanlar var bu da çok memnun vericidir. Ben kendilerine söyledim ilin ileri gelenleri ve devleti burada ilin ve ülkemizin meselelerini bu kadar açık ve yüreklilikle konuşulmasının en büyük kazanç olduğunu. Bizde esasen bu ziyaretleri onun için yapıyoruz. Yani daha çok vatandaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Bu geniş bir istişaredir arkadaşlar. Yani partimizin, hükümetimizin geniş bir iştişari çalışmasıdır. Ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızdan yürüttüğümüz politikalar ile ilgili bilgi almaktır. Bizde bu akşam bunun yaptık çok memnun dönüyorum buradan” şeklinde konuştu.

“NEVRUZ BAHARININ GELDİĞİNİ MÜJDELEYEN HOŞ BİR GÜNDÜR”

Gazetecilerin Nevruz ile ilgili sorusu üzerine Atalay, “Nevruz bildiğiniz gibi her yerde devletinde kutladığı resmi bir bayramdır. Bizde Ankara’da kutluyoruz. Nevruz baharının geldiğini müjdeleyen hoş bir gündür. Bu güzellik içinde kutlayalım ve öyle kutlayacağız. İnşallah Nevruzu zedeleyecek provokasyonlara gelmeyelim. Birileri onu yapmaya çalışabilir. Bu gün bir yerlerde hafif belirtiler oldu. Bunlarda karşı tabi ki herksin dikkatli olması gerekiyor” dedi.

“BAŞBAKANIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ”

Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili soru üzerine Atalay, “Başbakanımızın sağlık durumu gayet iyi. Bir iki gün dinlendi daha da iyi. Dün gece ben başbakanımızla bir toplantı için İstanbul’a gittim. Yani dün orada çalışmamız oldu. Gece yarsı ayrıldık oradan aslında. Onun için Iğdır’a de kendilerinin taze selamlarını getirmiştim, durumu gayet iyi kendisi de pazartesi günü ’18 Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü’nde İnşallah oraya katılacaktır. Yani biz kendisi ile dün biz 2-3 saat toplantı yaptık durumu gaye iyiydi” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcı Atalay, havayoluyla Ağrı’ya gitti .
Kaynak: İHA