Kedilere Özel Konak

Bursa’da sokak kedileri için eski Osmanlı mimarisine göre hazırlanan ‘kedi konakları’ yapıldı.

Kedilere Özel Konak
Bursa’nın Nilüfer Belediyesi tarafından ilçedeki sokakta yaşayan kedilere özgü ‘kedi konakları’ projesi hayata geçirildi. Osmanlı mimarisine uygun tasarlanan ‘kedi evleri’, Ataevler, Altınşehir ve Görükle mahallerinde hizmete başladı.

Veteriner hekimleri, hayvanların her türlü ihtiyacının karşılandığı konaklara sokak kedilerini getirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk önce kısırlaştırılan sokak kedileri, buradan konaklardaki yeni yuvalarına yerleştirildi. Altınşehir Mahallesi’ndeki kedi konaklarına 4 yeni kediyi getiren Veteriner Hekim Güney Kaya, proje sayesinde kedilerin sokaklardaki tehlikelerden kurtulduğunu anlattı.

Havaların ısınmasıyla birlikte kısırlaştırılan kedilerin Hayvanları Koruma Kanunu gereğince ‘kedi konaklarına’ getirildiğine dikkat çeken Kaya, “Onları sokağa bırakmaktansa yapmış olduğumuz kedi evlerine koyuyoruz. Böylece kediler, sokakta ezilme tehlikesi geçirmekten kurtuluyor. Yemleri ve suları, belediye ile vatandaşlar tarafından bırakılan kediler, burada huzurlu bir ortama kavuşuyor” dedi.

Konakların 16 kedi barındıracak kapasitede olduğunu ifade eden Kaya, şöyle devam etti: “Konakların tasarımı için eski Osmanlı mimarisini örnek aldık. Bursa evleri esas alınarak yapıldı. Ön ve arkadan girişleri var. Yanda da kedilerin girip çıkacakları yerler bulunuyor. Burayı kilitli tutmamızın sebebi, meraklı vatandaşların girmesini engellemek. Kedileri kötü niyetli insanlardan korumak için bunu yaptık. Kediler evlerine alıştıktan sonra bu kilitleri de kaldıracağız. Önemli olan hem kedilerin hem de çevrede yaşayan vatandaşların buraya alışmasıdır.”
Kaynak: İHA