Kanadalı “Bigitte” Türk Gibi
Kanada’da sinema ve Televizyon işi yapan ve 2 Yıl önce Fethiye’ye gelerek Dodurga köyünden köy evi alarak restore edip burada yaşamaya başlayan Kanada’lı Birigitte Pelltier (52) halkın adeta sevgilisi oldu.

Kanadalı Birigitte “Dodurga köyünü sağlık için seçtim. Burada doğa var. Güzel insanlar var. Hayatta sağlık ve sakin hayat önemli. Burada sabah erkenden yani 06’da kalkıyorum. Komşularla birlikte günlük işlerimi yapıyorum” diyen Birigitte Pelltier “Babam 13 sene İzmir’de oturdu. Ben bir Türk’le evlendim. Sonra boşandık. Şimdi arkadaşız. Bu köyde komşularımı ve köydeki tüm insanları seviyorum. Köyde tek sorunumuz suyun olmamasıdır” dedi.
Dodurga köy halkından Fatma Mete ise "Birigitte çok iyi bir arkadaşım. 30 yıldır bu köydeyim. Eşim vefat etti. İlk kez gerçek bir arkadaş buldum. Kanadalı ama o bizden biri oldu. Onunla evi boyuyor, badana ediyoruz. Keçilere bakıp sağıyoruz” dedi.
Köy halkından Salime Aydeniz (70) ise “Ben Kanadalı komşumu çok seviyorum. Kız evladım gibi görüyorum. Komşuluğu çok iyi. Aç kalsam, düşüp kalsam koşar yardım eder. Onu çok seviyoruz” dedi.
