Cihan Haber Ajansı Gündemi

-Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Iğdır’da.

Atalay, Valilik ve Belediye ziyaretinin ardından AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katılacak. (11.45-13.00–Iğdır)-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, partisinin il teşkilatı ve Bursa milletvekilleri ile toplantıda bir araya gelecek. (11.00-Bursa)POLİTİKA-CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (11.00-Ankara)-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ordu’nun Fatsa ilçesinde aday tanıtım toplantısına katılacak, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Gülyalı İlçe Başkanlığı binasının açılışını yapacak, Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda partisinin il teşkilatı toplantısına katılacak. (13.30-20.30-Ordu) -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Burdur'da ziyaret ve açılışlarda bulunacak (11.30-16.30-Burdur)-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçel'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilecek Teşkilat Eğitim Toplantısı'na, daha sonra 'İçel-Konya-Karaman Lojistik Buluşmaları'na katılacak. (11.00 - 17.00-İçel)-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Buca'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek. Yıldırım daha sonra Buca ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunacak. (10.00–12.00-İzmir)-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep’te. Bakan Şahin, Gazi Kültür Merkezi açılışı, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni, ‘Gaziantep büyüyor, emniyet güçleniyor’ projesi tanıtım yemeğine katılacak. (11.30-12.10-13.30–Gaziantep) -MHP Başkanlık Divanı üyeleri İsmet Ataman, Tuğrul Türkeş, Oktay Öztürk, Atilla Kaya, Mevlüt Karakaya, Ruhsar Demirel, Celal Adan ile milletvekillerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek. (09.45-Bursa)DÜNYA- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Moskova’da yapılan turizm ve seyahat fuarında Türk stantlarını gezecek ve basın toplantısı düzenleyecek. (Rusya)- Halepçe katliamının yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlenecek. (Irak)-Halepçe'nin sembolünün evi müze haline getirildi (Özel)
Eski Irak devrik lideri Saddam Hüseyin tarafından kimyasal silahlarla vurulan Halepçe kentinde hayatını kaybeden 5 bin masum vatandaş arasında kucağında bebeğiyle fotoğraflanan Ömer Muhammed Salih'in evi müze haline getirildi.

(Irak)GÜNCEL-TBMM’de halk günü. Meclis'i gezmek isteyenler randevu almadan programdan yararlanabilecek. (11.00-Ankara)-Nilüfer Eğitim Kurumları’nın her yıl geleneksel düzenlediği ve Marmara Bölgesi’nde görev yapan 700 civarında dil eğitimcinin katıldığı English Language Teaching (ELT) adlı İngilizce Dil Eğitimi organizasyonunu başlıyor. (09.30-Bursa)-Suriye'de Esed ordusundan ayrılarak muhaliflerin safına katılan 5 subay babası 75 yaşındaki İlyas Hammud, 30 kişilik ailesiyle geldiği Urfa'nın Akçakale ilçesinde yaşam mücadelesi veriyor. (Özel-Şanlıurfa)-Denizli'den geldi, Doğu'nun kalbine taht kurdu (Özel)
Ahmet Aydın, sıradışı hayat hikayesiyle dikkat çekiyor. 1967 yılında Denizli'nin Çivril ilçesi, Kıralan kasabasında dünyaya gelen Aydın, 1990 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. O gün bugündür tam 17 yıldır Doğu ve Güneydoğu'da. Aydın, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Bingöl'de vali yardımcılığı görevini yaptı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı, Sur Belediye Başkanlığı görevi de yapan Aydın, İstanbul Vali Yardımcılığı sonrası 24 Ağustos 2010 tarihinde Siirt Valisi olarak atandı.KÜLTÜR-SANAT-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT İstanbul Radyosu'nda ‘Tarihi TRT Türk Müziği Arşivi' tanıtımı ve 'www.trtkulliyat.com' adlı internet sitesinin açılış özel programına katılacak. (15.00-İstanbul)-Fatih Saraçhane Parkı’nda 'Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası' etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açılacak. (13.00-İstanbul) SPOR-Spor Toto Süper Lig’de 26. Hafta maçlarına İstanbul BBSK - İçel İdmanyurdu, Gençlerbirliği - Kardemir D. Ç Karabükspor ve Beşiktaş – Kasımpaşa karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.30-16.00-19.00-İstanbul-Ankara-İstanbul)-PTT 1. Lig’de 26. Hafta Boluspor – Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor – Torku Konyaspor maçlarıyla başlayacak. (14.00-19.00-Kayseri-Rize)-Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakaları Kemer'de başlıyor. (Antalya )