Bakan Eker Burdur’da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından kurulan 'Alo Birlik Hattı’nın açılışını yapmak üzere Burdur’a geldi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, ilk olarak Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı ziyaret etti. Bakan Eker’i Burdur’da görmekten mutlu olduğunu dile getiren Vali Yılmaz, tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin brifing verdi. Burdur’un tarım ve hayvancılıkta önde gelen iller arasında yer aldığını dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, “Burdur gerçekten Türkiye’de hayvancılığın en çok geliştiği ve hayvancılık faaliyetlerinin en ileride yapılan illerin neredeyse en başında geliyor. Bizim kayıtlarımıza göre son kayıtlarımıza göre son 10 yıl içinde kültür hayvan varlığını yüzde 120 alanında artırmış bir ildir. Süt üretimi keza yüzde 100 arttı ki, 2012 kayıtları daha açıklanmadı, 140 bin tondan, 280 bin tona çıktı. Bizde bakanlık olarak Burdur’un bu çabasını destekliyoruz. Örneğin 13-14 milyon olan tarım desteğini, 84 milyon TL’ye çıkardık. Hayvancılıkta destekleri 66 milyon TL, sadece bir yılda Burdurluların aldığı karşılıksız destek, kırsal kalkınmayı desteklemek adına yüzde 50 destek ile yaptığımız 49’un üzerinde tesisimiz var. Burada bugün iki tane önemli açılışımız var. Bir tanesi burada bir pilot uygulama başlatılıyor. Hayvancılıkla alakalı bir çağrı merkezi, Türkiye’de bir ilk. Onun için biz Burdur’u gerçekten bu manada destekliyoruz.Hayvancılıkta çağrı merkezi uygulaması 444’lü bir hatla, kayıtlı üretici sıkıntısı olduğunda arıyor. Aynı anda Tarım İl Müdürlüğü’müze kayıt ediliyor. Küpe kaydının olup olmadığı izleniyor, hem de yetiştirici merak ettiği konuları sorabiliyor. Bu ileride daha entegre bir sisteme dönüşmeye uygun bir sistemdir. O nedenle daha da önce benim katılmayı istediğim bir sistem açılışı, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BURDUR BELEDİYESİ ZİYARETİ Bakan Eker daha sonra Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Başkan Akkaya’yı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik eden Bakan Eker, “Ak Parti belediyecilik anlayışının güzel örneklerinden birinin, Türkiye’nin göller bölgemizin şirin, tarihi güzel şehrinde uygulandığına şahidiz. Başarılar diliyoruz" dedi.

Başkan Akkaya, Bakan Eker’e Burdur’a özgü hediyeler takdim etti.

BURDUR GÖNLÜMÜZDE MÜSTESNA YERİ OLAN GÜZEL BİR İLİMİZ Bakan Eker, Burdur programı kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bakan Eker’i Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ekici ve partililer karşıladı. Bakan Eker’i Burdur’da görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Ekici, Burdur’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Bakan Eker ise şunları söyledi: "Burdur, bizim gönlümüzde müstesna bir yeri olan güzel bir ilimiz. Gerek belediyecilik hizmetleri, gerek hükümetimizin hizmetleri, gerekse partimizin vatandaşlarla buluşması gönül gönüle. O nedenle biz Burdur’a hep özleyerek geliyoruz. Benim dördüncü gelişim Burdur’a. Bugün de burada açılışlarımız olacak. AK Parti teşkilatlarımız ne kadar iyi ve gayretli çalışırsa, hükümetin yönetimi o kadar iyi olur. Onun için biz bütün gücümüzle, bizim için illa seçim dönemi diye bir şey yok. Yılın 365 günü, devamı milleti hizmet yolunda siyaset yapıyoruz. Ak parti’yi diğer partilerden ayıran diğer özellik budur. Sayın Başbakanımız 2001 yılında partiyi kurarken dedi ki, ‘Bugünden sonra artık Türkiye siyasetinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, her şey değişecek’ Çok şükür her şey değişti, değişiyor. Türkiye bir yandan demokratikleşip, sivilleşiyor, bir yandan ekonomisini güçlendiriyor, diğer yandan hayvancılık projeleri, tarım projeleri, bütün alanlarda çok güzel hizmetler yapılıyor. Vatandaşlarımızın gündelik hayatındaki kalitenin arttırılmasına yönelik olarak çalışmalar yapılıyor. Hukuk alanında reformlar yapılıyor. İnsan hakları alanında önemli reformlar yapılıyor. Şiddete karşı alınan tedbirler konusunda mesafe katediyor. Türkiye yerli düşünceye daha fazla önem veriyor. Kültür kotlarını, sahip olduğu gelenek, görenekler,, barışı, huzuru, kardeşliği tekrar inşa ediyor. 75 milyon vatandaşımızı ülkenin neresinde olursa olsun bir kardeşlik duygusuyla, kardeşlik hukuku, bir ve beraber bir anlayışla nasıl ileri bir noktaya taşırız bunu çalışıyoruz. Milletimizin burada büyük desteği var, emeği var. Milletimizin desteği, sevgisi ve duası ile Allah’ın izniyle siyaset alanında Türkiye’de daha çok hizmet ederiz” diye konuştu

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, Bakan Eker’e hediyeler takdim ederken, Bakan Eker, Burdur’un yöresel tatlısı olan ceviz ezmesinin tadına baktı .
Kaynak: İHA