Kudaka’dan Gence Programı

Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Uygulaması, Azerbaycan’ın Gence şehrinde düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Stratejik Hedefler ve Perspektifler” konferansında örnek bir uygulama olarak sunuldu
Azerbaycan ve Türkiye Kalkınma Bakanlıkları işbirliğiyle Gence’de gerçekleştirilen, İZKA, BAKA ve KUDAKA’nın katılımcı olduğu konferansa Kalkınma Bakan Yrd. Mehmet Ceylan, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Mesut Kamiloğlu, İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) Birim Başkanı İsmail Kılınç ile KUDAKA’dan Birim Bşk.

Kudaka’dan Gence Programı
Doç. Dr. Süleyman Toy ve Uzman Fatih Sert’ten oluşan bir ekip katıldı.

Konferansta Azerbaycan 2020 Hedefleri ve Stratejileri değerlendirilirken özellikle Bölgesel kalkınmaya yönelik Türkiye tecrübelerinin paylaşımı esas alındı. Bu kapsamda İZKA, BAKA ve KUDAKA’nın Bölgesel kalkınma kapsamında yaptığı örnek çalışmalar Azerbaycan halkına aktarıldı. Her iki ülke arasındaki kardeşlik hukukunun üzerinde önemle durularak kalkınmaya yönelik uygulanacak her türlü faaliyet ve tedbirlere ilişkin işbirliği, yardımlaşma ve dayanışmanın sergileneceği ifade edildi.

Bölgesel kalkınma kapsamında Kalkınma Ajansları modelinin, somut çıktıları ve süreçte elde edinilen kazanımlarıyla Azerbaycan Rayonlarının kalkınması için örnek teşkil edebileceği ifade edildi .
Kaynak: İHA