Keçiören’e E-devlet Ödülü

Keçiören Belediyesi, E-Devlet Kapısı’ndan en çok hizmet sunan belediye olmayı başardı.

Keçiören’e E-devlet Ödülü
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, E-Devlet Ödülü’nü İçişleri Bakanı Muammer Güler’in elinden aldı. JW Marriott Otel'de düzenlenen 'E-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler Toplantısı'na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Güler de katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Yıldırım, Türkiye’deki 2 bin 900 belediye içinden sadece 80’inin E-Devlet Kapısı'ndan hizmet verdiğine dikkat çekti. Yıldırım, E-Devlet Kapısı hizmetinin 2008 yılında başlatılmasına rağmen, sisteme ilk belediyenin 2012 yılının Haziran ayında dahil olmasının sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyledi.

"MOBİL İLETİŞİMDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ"

Bilgileri paylaşmaktan kıskanan ve alışılmış bürokrasiyi devam ettirmeye çalışan kurumların varlıklarını devam ettiremeyeceğini vurgulayan Bakan Yıldırım, "O yüzden herkesin E-Devlet Kapısı'nı özellikle çalmasını istirham ediyorum. Bugün bu kapıyı çalmazsanız yarın kendinize yer bulamazsınız. Burada sorun zihinsel dönüşümdür. 10 sene önce vatandaş şafak sökmeden kuyrukta beklerdi. Kimisi hastane, kimisi vergi, beyanname, pasaport için beklerdi. İşte bunları sona erdiren modern yönetişim budur. Şimdi artık vatandaş ister Çin’de ister Amerika’da her yerde elindeki bilgisayarla her işlemi yapabilir hale geldi. Devlet kapısından hizmet demek, devletin soğuk yüzünü görmeden işi başlayıp bitirmek demektir" diye konuştu.

Türkiye’nin bilgi iletişim alanında baş döndürücü bir gelişme gösterdiğini kaydeden Binali Yıldırım, Türkiye’nin mobil iletişimde aylık konuşma, mesajlaşma ve kapsama alanı bakımından Avrupa birincisi olduğunu ifade etti.

EN ÇOK HİZMET SUNAN BELEDİYE KEÇİÖREN Elektronik kimlik kartı projesi hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Muammer Güler ise, "Vatandaşlara bu hizmetle taşınabilir, taklit edilmesi kolay olmayan, kurum ve kuruluşlarda daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacak biyometrik özellikleri olan kimlik kartları verilecek" dedi.

Güler, projenin amacının kurum ve kuruluşlardan daha iyi hizmet alınmasını sağlayarak vatandaşın hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay da, E-Devlet Kapısı'nın iş süreçlerini hızlandırdığını, zaman ve mekan sınırlamasını ortadan kaldırdığını söyledi.

E-Devlet Kapısı'nın kayıtlı kullanıcı sayının 14 milyon 294 bin 204'e ulaştığını açıklayan Dalbay, yerel yönetimlerin 2012 yılı Haziran ayından itibaren E-Devlet Kapısı'ndan hizmet sunduklarını kaydederek, "İlk hizmet sunan belediye Pendik Belediyesi, ilk hizmet sunun büyükşehir belediyesi Konya Büyükşehir Belediyesi, en çok hizmet sunan belediye ise Keçiören Belediyesi oldu" diye konuştu.

BAŞKAN AK’A ÖDÜLÜ BAKAN GÜLER VERDİ Konuşmaların ardından E-Devlet Kapısı'ndan en etkin hizmet sunumu yapan belediyelere ödülleri takdim edildi. Başkan Ak’a, "E-Devlet Kapısı Üzerinden En Çok Hizmet Sunan Belediye Ödülü"nü İçişleri Bakanı Güler sundu. Bakan Güler, Keçiören Belediyesi’ni kutlayarak "İnşallah bu konuda diğer belediyelerin sayısının da artmasını diliyorum" dedi.

Törende Başkan Ak’a, belediye hizmetlerini E-Devlet Kapısı’ndan sunarak Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesine yaptığı katkıdan dolayı teşekkür plaketi de verildi.

Programın sonunda katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: İHA