'Kadına Yönelik Şiddetle Topyekün Mücadele Edilmeli'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kadına yönelik şiddetle topyekün mücadele verilmesi gerektiğini söyledi

AK Parti Bolu İl Başkanlığı’nın siyaset akademisinde ders vermek üzere Bolu’ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ilk olarak Bolu Dağı’nda bulunan Highway Outlet AVM’ye geldi.

Burada cuma namazını kılan Bakan Ergün, daha sonra öğle yemeği yedi.Bolu T Tipi Cezaevi’nde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı, daha sonra beraberindeki heyetle Bolu Valiliği’ne geçti. Bakan Sadullah Ergin, burada gazetelerin sorularını yanıtladı. Kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığın arttığını belirten Bakan Ergün “Bu mesele ne bir tek Adalet Bakanlığı’nın ne de Kadın ve Aileden Sorumlu Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapacağı bir çalışma değildir. Bu illet ile topyekun bir mücadele verilir. Aslında geçmişten bu yana olumlu olan bir gelişme var. O da şudur; kadına yönelik şiddet konusunda toplum çok duyarlaşmıştır. Yapılan çalışmalar da duyarlılık artmış, daha önceleri müessis fiil darp olarak görülen hadiseler istatistiklere de öyle geçiyor. Geçmişe dönüp baktığımızda kadına yönelik şiddet konusunda nasıl bir tablo var diye araştırdığımızda, maalesef buna özgü de bir istatistik yoktur. Yakın tarihte bu istatistikler oluşturulmaya başlandı. Artık kadına yönelik en ufak bir hareket haber değeri taşıyor. Medyamız da STK’larımız da siyaset kurumumuz da toplum her kesimi büyük bir tepki gösteriliyor. Bu önemli bir gelişme” diye konuştu.

Ziyaretten sonra Adalet Bakanı Necip Fazıl Kültür Merkezi’de Siyaset Akademisi programına katılmak üzere Valilik'ten ayrıldı.