İskilip’te Edebiyat Sokağı Kuruldu

Çorum’un İskilip ilçesinde öğrencilerin edebiyata olan ilgilerinin artırılması ve edebiyat dünyasına yön veren isimlerin tanıtılması amacıyla Anadolu Lisesi’nde “Edebiyat Sokağı” kuruldu.

İskilip’te Edebiyat Sokağı Kuruldu
“Edebiyat Sokağı” projesinde ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’da unutulmadı. Sokak projesinde basılı kitapları ve yazmalarından oluşan bir köşeyi üstada ayıran İskilip Anadolu Lisesi, bu bölüme de “Bedri Rahmi Eyüboğlu Meydanı” adını verdi.

İskilip Anadolu Lisesi tarafından hayata geçirilen olan “Edebiyat Sokağı” projesi tanıtım toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Kaymakam Mehmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Melih Alpsar, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İskilip Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Lisesi Müdürü Tuğcan Demirel, dil ve edebiyatın bir milletin nüfus cüzdanı gibi olduğunu belirterek, “Bu bilinçle hareket ederek daha önce ilimizde örneği bulunmayan bir çalışmaya imza attık. Öğrencilerimizin edebiyata olan ilgilerini artırmak, Türk edebiyatına yön veren büyük isimleri ve eserlerini onlara daha iyi tanıtmak amacıyla edebiyat dersliklerinin bulunduğu zemin katta 52 adet görsel ve değişik sokak objeleri kullanarak “Edebiyat Sokağı” projesini hayata geçirdik” dedi.

Etkinlikte “Bir kitap bin yürek” kampanyası kapsamında okulda oluşturulan Z-Kütüphane’ninde açılışı yapıldı. İnternet, güncel süreli yayınların bulunduğu modern bir kütüphaneyi okullarına kavuşturduklarını belirten Okul Müdürü Demirel, “Bir Kitap Bin Yürek kampanyası kapsamında İstanbul Ticaret Odası, İskilip Kaymakamlığı, İskilip Belediyesi, Sayın Hughette Eyüboğlu, Çorum Eğitim Sevenler Derneği ve İskilip esnafının katkıları ile kütüphanemizi zenginleştirdik. Anayasa Mahkemesi üyesi sayın Recep Kömürcü’nün kitap bağışları da bu süreçte bizleri ziyadesiyle mutlu etti” dedi.

Kaynak: İHA