Hovannisyan Usanmak Bilmiyor

Ermenistan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının geçersiz kabul edilmesi için Ermenistan Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Miras Partisi Lideri Raffi Hovannisyan, istediği cevabı alamayınca, çareyi mahkemeyi de protesto etmekte aradı.

Kendisini destekleyenlerle, Özgürlük Meydanı’nda bir kez daha buluşan Hovannisyan, Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin, Merkez Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim sonuçlarına ilişkin kararına tepki gösterdi. Hovannisyan ayrıca uluslararası organizasyonların ve gözlemcilerin, seçimlerin kural ihlali yapılmadan gerçekleştirildiğine yönelik açıklamalarını da eleştirdi.

Protestoya katılan muhalefet yanlıları da, Merkez Seçim Kurulu tarafından açıklanan sonuçların haklı ve tarafsız olmadığını iddia ederek, 18 Şubat’ta gerçekleşen seçimlerde yolsuzluk yapıldığına dair fikirlerini yeniden beyan ettiler.

Geçtiğimiz Pazartesi gününden beri Özgürlük Meydanı’nda grev yapan Hovannisyan, partisinin Erivan Valilik seçimlerine katılacağını belirterek, kendisinin adaylar arasında yer almayacağını, bir sonraki toplantıda, partisinden seçime katılacakların isimlerini duyuracağını ifade etti.

Kaynak: İHA