Eski Başkan’dan İlginç Proje

Rize’nin İkizdere ilçesinde 3 dönem aralıksız belediye başkanlığı görevi yürüten Ayhan Biberoğlu, ilçede kuracakları mikro HES ile tüm ilçeye ücretsiz elektrik vermeyi planladıklarını söyledi.

Eski Başkan’dan İlginç Proje
Rize’nin İkizdere İlçesi’nde 1989 yılları ile 1998 yılları arasında iki dönem bağımsız ve ardından 2004 yılına kadar Anavatan Partisi’ne bağlı olarak Belediye Başkanlığı grevini yürütün Ayhan Biberoğlu 2014 yılında yapılacak belediye seçimlerinde yineden aday olacağının sinyallerini verdi.

Rize Basın Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Biberoğlu projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Biberoğlu görevde olduğu süre içerisinde ilçede bir çok projeye imza attıklarını belirterek gelecekte görev alması halinde yeni projeleri de hayata geçirmeyi düşündüğünü kaydetti.

Biberoğlu, “1974 İkizdere Kültür Yardımlaşma Derneği olarak ilçemizde bir mikro HES yapmayı planlıyoruz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Ben kesinlikle İlçemizde yapılmakta olan HES Projelerine karşı değilim. Doğaya en az zararın verilmesi kaydı ile tüm HES projelerini destekliyorum. Bizim kurmayı düşündüğümüz mikro HES ile tüm ilçeye ücretsiz elektrik enerjisi vermeyi planlıyoruz. Bununla ilgili gerekli yasa çıktı. Şuan teknik incelemelerimizi sürdürüyoruz. Bunun dışında Recep Tayip Erdoğan Üniversitesinin bir birimini mutlaka ilçemize almayı düşünüyoruz. Öte yandan, İkizdere’nin tamamen organik hale getirilerek rakımı itibari ile Türkiye’nin en kaliteli organik çayını ilçemizde üretmeyi planlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA