Dinçer Çekmez’e Törenle Veda

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Dinçer Çekmez (73) için Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde tören düzenlendi.

Tören öncesinde Çekmez’in kızlarının gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

Bir süredir lösemi tedavisi gören sinema ve tiyatro oyuncusu Dinçer Çekmez, geçtiğimiz Salı günü tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde kalp krizi Sonucu hayatını kaybetmişti. Sanatçı Çekmez için bugün Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde tören düzenlendi.

Törene Çekmez’in kızları Ceren Muslu, Canseli Çekmez, oyuncu kardeşi Metin Çekmez, eski eşi Ayşin Atav, Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, Mustafa Alabora, çok sayıda sanatçı dostu ve sevenleri katıldı.

Omuzlarda salona getirilen Çekmez’in tabutu, sahne üzerinde katafalka konulduktan Sonra üzerine Türk Bayrağı sarıldı. Çekmez için düzenlenen tören saygı duruşu ile başladı.

Tören sırasında Çekmez’in oynadığı oyunlardan görüntüler de sahne arkasında ki barkovizyondan salona verildi.

Dinçer Çekmez’in kendisi gibi sanatçı olan kardeşi Metin Çekmez Çekmez’in dolu dolu bir hayat yaşadığını ifade ederek “Madem ki doğum var, ölüm de var. Çok doğal karşılamak zorundayız ve öyle de karşılıyoruz. Yolu açık olsun. Buluşuruz inşallah” dedi.

Sanatçı Dinçer Çekmez'in kızı Ceren Muslu da törende yaptığı konuşmada, babasının vefatının ardandan insanların gösterdiği ilginin kendileri için çok gurur verici olduğunu söyledi.

Babasının Son 10 yıldır ekranlarda yüzünü göstermediğini dile getiren Muslu “Buna rağmen zamanında yaptığı işler ne kadar doğruymuş, ne kadar çok kişiye ulaşmış ki, hala onu sevgiyle anıyorlar, ilgi gösteriyorlar. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Benim de 1 buçuk yaşında bir kızım var. Kızımın, babamı hatırlaması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Herkesin başı sağ olsun. Biz onla çok gurur duyuyoruz'' şeklinde konuştu.

Törende duygularını dile getiren Çekmez'in eski eşi Ayşin Atav, Dinçer Çekmez'in anlatmayla bitmeyeceğini dile getirerek, ''Benim çocukluğumdan beri güvendiğim insanlardan biri. Dinçer'i anlatmak çok zor. Hele onunla yaşamışsan, karıcı koca olmuşsan çok zor. Tiyatroda küçük rolde de büyük rolde de karizması olan insanlar vardır. O, onlardan biridir. Her yerde bir ağırlığı, efendiliği olan bir adamdı. Çok arayacağım onu. İçimin, yüreğimin acıdığını hissediyorum. Tiyatroda yeri doldurulamayacak insanlardan biridir Dinçer. Ruhu şad olsun'' dedi.

Konuşmaların ardından, Dinçer Çekmez için saygı geçidinde bulunuldu. Daha Sonra Çekmez'in cenazesi omuzlar üzerinde cenaze aracına taşındı .
Kaynak: İHA