Bursalı Atletler Kutsal Emanetleri Teslim Aldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yılı dolayısıyla Çanakkale'den alınan kutsal emanetler Bursa'ya getirdi.

Bursalı Atletler Kutsal Emanetleri Teslim Aldı
Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teslim edilmek üzere Çanakkale'den alınan deniz suyu, toprak ve Türk bayrağı Balıkesir’den Bursa’ya getirildi.

Bursalı atletlerce teslim alınan kutsal emanetler, Sıcaksu mevkiine, buradan da koşarak Atatürk Spor Salonu önüne getirildi.

Atatürk Spor Salonu’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan devir teslim törenine Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sevgiye Acar, şube müdürleri, gençlik merkezleri, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı M. Vedat Müftüoğlu, “Gelibolu Yarımadası'ndan alınan şehitlerimizin kanıyla sulanan toprak, Çanakkale deniz savaşının yaşandığı Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağı Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e sunmak üzere gençlerimize teslim ediyorum” dedi.

Çanakkale ve Balıkesir’den Bursa’ya gelen kutsal emanetler, sırasıyla Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek, 18 Mart Pazartesi günü atletler tarafından Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek .
Kaynak: İHA