Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan;

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’nin milletin egemenliğinin hakim olduğu sivil bir anayasaya kavuşacağını söyledi.

Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan;
AK Parti İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Anayasa çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet tarihinin sivil Anayasası’nı mevcut meclisin yapacağını dile getiren Ceylan, yeni anayasanın insan odaklı ve insanı merkeze alan bir yapıya sahip olacağını belirtti.

Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünden yola çıkarak 12 Eylül referandumunda Anayasa’nın 26 maddesinin değiştirildiğini hatırlatan Ceylan, “Seçimlerde millete sivil bir anayasa sözü verdik. Bu sözümüzü yerine getireceğiz. Anayasa uzlaşma komisyonu seçilirken mecliste grubu olan partilerden 3’er tane temsilci istendi. Her siyasi partinin bu konuda görüşü alınacak. Buda Anayasa çalışmalarına ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ın Çorum ziyaretinde kaçırılan kamu görevlilerinin bir pazarlık sonucu serbest bırakıldıkları iddialarını da değerlendiren Ceylan, “Hiçbir pazarlık söz konusu değil, olamaz da. Önce terör örgütü silah bırakacak. Öncelikle anaların ağlamamasından yanayız. Kırmızı çizgilerimiz belli. Oda tek devlet, tek bayrak, tek vatan. Siyasiler ve sivil toplum kuruluşları bu süreci zedeleyecek açıklamalardan uzak durmalı. 1984 yılından bugüne kadar terörle mücadeleye 600 milyar dolar harcandı. 30 bin şehit verildi.

AK Parti olarak terörden ve kandan nemalanmadık. Bu süreçte herkes elini taşın altına koymalı” ifadelerini kullandı.

Yine MHP’li Vural’ın yerel seçimlerde yapacakları operasyonla belediyeyi AK Parti’nin elinden alacakları yönündeki sözlerini de değerlendiren Ceylan, “Millet operasyon yapmaya devam ediyor. Operasyon kelimesini Sayın Vural kullandığı için kullanıyorum. 2002’de, 2004’te, 2007’de, 2009’da, 2010’da ve 2011 operasyon yaptı. Halk her zaman operasyon yapıyor. Ancak operasyon yapılanlar anlamıyor. Eski muhalefet çizgisiyle devam ediyor” diye konuştu.

Tarımsal amaçlı kuyulara sayaç takılması zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Ceylan, “Çorum bu uygulamanın dışında kalması için çalışma yapacağımızı söyledi.

Yapılan girişimler sonucunda Çorum bu uygulamanın dışında kaldı. Çorum halkına verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA