18 Mart Şehitler Günü

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Asaf Mehmetbeyoğlu, ''Çanakkale Zaferi, 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, Türk’ün gücünü dünyaya bir daha duyuran bir zaferdir'' dedi.

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bir açıklama yapan KTO Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu, Çanakkale Savaşları'nın, milletimizin zor şartlar altında kendisinden katbekat güçlü ordulara karşı verdiği muhteşem mücadeleyle destanlaşmış, tarihî dönüm noktalarından biri olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, ''Çanakkale Zaferi, 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, Türk’ün gücünü dünyaya bir daha duyuran bir zaferdir'' diyen Mehmetbeyoğlu, şunları kaydetti: ''Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimiz bundan 98 yıl önce, vatanımızın ve milletimizin varlığına el uzatanlara cevaplarını kanlarıyla vermişlerdir. Ulu önder Atatürk’ün komutasındaki ordumuz, Çanakkale'de düşmanın bütün planlarını boğaza gömmüş, Türk Milletinin vatanını ve istiklalini korumuştur. Bugün bağımsız, onurlu ve başı dik bir millet olarak özgürce yaşıyorsak, bunu şehitlerimize ve ülkesi için her şeyini ortaya koyan insanlarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. 18 Mart Şehitler Günü ve bu tarihe Şehitler Günü adını veren Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz.' '
Kaynak: İHA