Kaynaşlı’da Kentsel Dönüşüm Anlatıldı

Kaynaşlı Kaymakamlığı tarafından, kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaynaşlı Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantıda, köy muhtarlarına, daire müdürlerine, memurlara ve vatandaşlara 6306 Sayılı Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hakkında detaylı bilgiler verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven, bilgilendirme toplantısında kanunun amacı, niçin kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu, risk tespiti için nerelere başvuracaklarına, tespit, yıkım, konut kredisi için hangi şartlarda, nasıl başvuru yapacakları hakkında ve Kanun hakkında genel bir konuşma yaptı. Güven, vatandaşların risk tespiti yapmaları için ilimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış olan Düzce Üniversitesi, Güneş Mühendislik ve Entim Yapı Denetimden her hangi birine bir dilekçe ekinde nüfus cüzdanı ve tapu fotokopisi ile başvurarak risk tespiti yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Kaynaşlı Kaymakamı Cengiz Han Yılmaz ise; toplantının amacını anlattı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden İnşaat Mühendisi Süleyman Ataseven, kanun hakkında sunum yaptı. Ardından soru cevap bölümünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven soruları yanıtladı .
Kaynak: İHA