Enver Aysever'in 'Papa' isyanı

Enver Aysever kendi programında Papa haberlerine isyan etti. "Papa'nın seçilmesinden banane" diyen Aysever, "Bu kadar yapay, bu kadar sahte, bu kadar haksız bir gündem olamaz" dedi.

Enver Aysever'in 'Papa' isyanı
Enver Aysever kendi programında Papa haberlerine isyan etti. 'Papa'nın seçilmesinden banane ' diyen Aysever, 'Bu kadar yapay, bu kadar sahte, bu kadar haksız bir gündem olamaz ' dedi.

Papa 16'ncı Benedikt'in görevinden ayrılma kararı Türkiye'de de büyük yankı uyandırmıştı. Günlerdir yeni Papa'nın kim olacağı merak edilirken dün Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio Papa seçildi.

Haber kanallarının gündemi olan yeni Papa'nın seçilmesi, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programına da yansıdı.

Reklam arasının ardından programında 'Papa' haberinin verilmesi Aysever'i kızdırdı.

'PAPA'NIN SEÇİLMESİNDEN BANANE '

Papa olayını dünyanın en saçma olayı olarak niteleyen Aysever, 'Bu Papa'nın derdi niye bu kadar bizi gerdii onu da anlamış değilim. Haber kanalında ciddi bir şey konuşurken de Papa dinledik. Papa'nın seçilmesinden banane ' diye tepki gösterdi.

Enver Aysever'in konuğu Yazar Selim İleri de, 'Ötekinin çekilmesi de büyük bir hadise oldu Türkiye'de. Sanki bizim burada Vatikan sokağında oluyor ' diyerek Aysever'i destekledi.

'BU KADAR YAPAY, BU KADAR SAHTE, BU KADAR HAKSIZ BİR GÜNDEM OLAMAZ '


'Evet banane ' karşılığını veren Aysever, 'Sabah bağlanıyoruz Papa ne olacak, öğlen bağlanıyoruz Papa ne olcak. Bize ne yahu. Bir de bütün haber kanallarında bir saat konuşmalar, Papa öyle mi, böyle mi... Banane. Bu kadar yapay, bu kadar sahte, bu kadar bana göre haksız bir gündem olamaz. Senin memleketinde ekmek kaç lira, bölüşebiliyor musun? Gerçekten bu Papa meselesine çok kızıyorum ' şeklinde konuştu.

İleri de, 'Baştan beri Papa'nın bu kadar gündem olmasına bende hayret ettim ' dedi. BEYAZ GAZETE