Çanakkale Şehitleri Dalaman’da Anıldı

Dalaman Kent Konseyi tarafından ‘Çanakkale Şehitlerini’ anma programı düzenlendi.

Çanakkale Şehitleri Dalaman’da Anıldı
Dalaman Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Albay Murat Çol,Belediye Başkanı Sedat Yılmaz,idari birim müdürleri,CHP İlçe Başkanı İ.Erol Ertunç, Dalaman Garnizon Komutanlığı’ndan emekli Albay Ziya Özkütük ve davetliler katıldı.

Düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra açılış Dalaman Müftüsü Vekili Mustafa Uzun tarafından şehit duası yaptırıldı.

Çanakkale şehitleri ve tüm şehitleri anma programı Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek’in yaptıkları kısa bir konuşmanın ardından Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç.Dr.Bayram Akça’nın Çanakkale Savaşı’nı ayrıntılı bir şekilde anlatan slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunum ile devam etti.

Doç.Dr.Bayram Akça’nın Çanakkale Savaşı’nı ayrıntılı bir şekilde anlattığı sunumdan sonra Dalaman Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sahnelendi büyük bir ilgi ile izlenen oratoryodan sonra kahramanlık türküleri seslendirildi.

Programda ayrıca Yörük Obası Derneği tarafından Çanakkale Savaşı’na katılan askerlerin yedikleri kumanya olan hoşaf ve ekmek davetlilere dağıtıldı .
Kaynak: İHA